fbpx
Annonse:
COLOURBOX32680316 Ny

Turist i Sør: Redaksjonens favoritter

Hvorfor skal man reise langt på ferie når man har så mange flotte destinasjoner omtrent i vår egen bakhage?

Vi går nå inn i den syvende sommeren hvor undertegnede har testet ut nære, kjente og kjære opplevelser for både tilreisende og lokale.

Mange mil har blitt tilbakelagt i en trofast (og ikke fult så trofast), gammel Mercedes på jakt etter nye eventyr til glede for avisens lesere. Med (ikke fult så miljøvennlig) diesel på tanken og en kopp koffeinholdig drikke fra min favorittleverandør av kaffe og sjokoladeboller har jeg vært så heldig å fått utforske både kjente og mindre kjente perler i både Agder, Telemark og til og med utenfor landegrensene!

Når vi nå går inn i sommeren 2020 tenkte vi i redaksjonen at det var på høy tid og samle sammen noen av våre personlige lokale favorittdestinasjoner gjennom de siste syv årene i en egen samleartikkel. Mange av artiklene kan leses i sin helhet i nettavisen.

Hvilken destinasjon er din favoritt?

 

DIESELDYR: Mange husker nok alle de rare påfunnene til den første Mercedesen som fikk æren av å leke turist med meg. Den ble etter­ hvert byttet ut med en ikke fullt så gammel som heldigvis oppfører seg en smule bedre.

FINT: I parkanlegget på Myren Gård, rett utenfor Vågsbygd, kan man traske i flotte omgivelser og se både kjente og mindre kjente blomster og trær.

INSEKTER: På Naturmuseum og botanisk hage på Gimle Gård kan du blant annet se det som skal være Norges største samling av kaktuser! I skrivende stund har museet utstillingen

FLOTT: Historiske Ravnedalen Naturpark er absolutt verdt et besøk en varm sommerdag. Her kan du begynne dagen med en tur i den flotte parken, ta en avstikker inn i Baneheia og avslutte med et besøk i cafëen.

UTSIKT: En av favoritt turene til sjefsturvennen Diva er en tur på Høyfjellet på Flekkerøy. Her kan du vandre både i skogen og langs brede grusveier. Om man leter litt kan man finne fantastisk utsikt, gamle kanonstillinger og mørke tuneller.

KOS: I lysløypa på Jegersberg kan du gå nesten så langt du gidder langs godt oppmerkede grusveier. Dette er også en soleklar favoritt hos sjefsturvennen og assistenleder Louis.