fbpx
skip to Main Content

I dag blir det kulturfestival i Kristiansand

Det så mørkt ut for årets kulturfestival i Kristiansand, men i dag avholdes den niende rekken, dog ikke på Øvre Torv som vanlig.

 

– Det er mange som ønsker å arrangere på Torvet, så derfor fikk vi tildelt Jens Bjørneboes plass mellom Peppes Pizza og biblioteket. Det blir en mye mindre scene enn tidligere, men vi må gjøre det beste ut av det. Alt måtte ordnes på kort tid, forteller festivalsjef, Cynthia Trydal.

Egentlig skulle festivalen holdes tidligere i sommer, på Øvre Torv. Først ble den utsatt på grunn av smitteverntiltak, så avlyst, men så fikk festivalen tilbud om Jens Bjørneboes plass.
– Alle blomsterpottene må fjernes, og det blir trangt om plassen, men det er ikke første gang vi ble avspist med en mindre plass. Cynthia sikter til 2014 og 2016 da de måtte holde festivalen øverst i Markens gate.

Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand, som den offisielt heter, er en gratis festival har som formål å vise frem alle talentene som finnes blant de fremmedkulturelle i Kristiansand, skjønt Kristiansand-begrepet er utvidet til å gjelde hele landet de siste par årene, med artister som kommer, ikke bare fra resten av Sørlandet, men også helt fra Oslo og Bergen for å opptre.

Nytt i år er blant andre musikkartistene Fuad, Christine Wassengen, Guitarman, og Anna-Lisa Kumoji. Det blir også barnekor og unge dansere på scenen. Tradisjonen tro blir det 15 matboder med eksotisk mat fra forskjellige hverdenshjørner.

– Det blir mer asiatisk mat i år enn hva vi har hatt før, bemerker festivalsjefen.

– Nå håper jeg bare at det ikke regner for mye.

Festivalen starter med en parade ned Markens gate. Den starter fra Slottet klokken 11:30.
Klokken 11:55 lokker programmet med en overraskelse. Klokken 12:00 blir det taler fra blant andre ordføreren og festivalledelsen før selve underholdningen tar til klokken 12:15. Den varer helt til 19:00.

Back To Top