fbpx
skip to Main Content
USIKKERT: Eirik Heia Pedersen vet lite om hva som venter i seriepremieren mot Halden onsdag kveld denne uka.

ØIF: –Vi møter virkeligheten i første seriekamp

SERIESTARTEN:

Haldens suksesstrener Jan Thomas Lauritzen forventer et realt bikkjeslagsmål i serieåpningen mot ØIF Arendal. Det synet deler ØIF-veteranene Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen.

 

– ØIF Arendal borte i første seriekamp er en tøff start. Det er noe vi vet, ikke noe vi sier for å ta bort press fra oss selv. Selv om vi er et ungt og urutinert lag, skal vi bite godt fra oss, tror Halden-treneren som selv har en begivenhetsrik proff-karriere i utlandet bak seg og mannen som har nest flest landskamper for Norge gjennom tidende.

På grensen

Halden Topphåndball spiller fortsatt hjemmekamper i Remmenhallen – hallen som ofte blir betegnet som eliteseriens siste gymsal, med en kapasitet på 400 tilskuere.

Dårlige rammer gjør at økonomien er svak, noe som gjør at spillerlogistikken tar plass over flere a4-ark hver sommer. Før forrige sesong dømte de fleste eksperter haldenserne nord og ned, men takket være flere solide signeringer sikret Halden seg ny kontrakt. Eliteseriens beste målvakt forrige sesong, svenske Bertram Obling, fikk kun én sesong i Halden. Danske Nicklas Graugaard Nielsen (Mors-Thy) får store sko å fylle.
– Først og fremst leter vi etter spillere nedover i divisjonssystemene både her hjemme, Sverige og Danmark og som da har råd til å hente til Halden. Det er alltid en utfordring å finne de rette typene som glir fint inn i spillergruppa. Selv om vi har vært dyktige og heldige, er det likevel en utfordring å treffe på de vi henter. Denne sesongen har vi et yngre lag enn tidligere, noe som vil ta tid. Seriestarten er rekordtidlig, noe som kommer på toppen av corona-situasjonen. Det vil ta tid før vi holder nivået som kreves, tror Lauritzen.

En spiller som ikke flytter seg med det første er Trym Bilov-Olsen. Ryktene i håndballmiljøet tydet lenge på at den erfarne midtbacken ville vende nesen hjem til moderklubben Runar. Slik ble det ikke. Bilov-Olsen skal spille for Halden også denne sesongen.

En sesong

– Trym tar en sesong av gangen, men blir ikke mindre viktig av den grunn. Han og Kristoffer Henriksen er blant spillerne som må gå foran. Vi må også få i gang målvaktsspillet og de nye må melde seg på, fortsetter Lauritzen. Kolstads Rasmus Carlsen og Rasmus M. Lilholt, nevnte Obling, tidligere Drammen-målvakt Rasmus Bech og ikke minst ØIF Arendals egen Lars Jacobsen er blant spillerne som alle har vært innom Halden. Det gjør Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen ekstra spent på motstanderen i første seriekamp.
– Halden er rett og slett ubehagelige. De har en meget dyktig trener som er ekstremt sterk til å hente nye og ikke minst riktige spillere. De har også klart å få frem egne spillere som blir bærebjelker. I sommer har de sendt videre to spillere til Champions League-klubber, minner Sondre Paulsen om.

Nevnte Obling fulgte landsmannen og tidligere Elverum-trener Michael Apelgren til ØIF Arendals nye assistenttrener Kristian Berndtsson gamleklubb IK Sävehof i sommer. William Nilsen-Nygaard fikk omsider kontraktstilbud fra Elverum.
– De fighter godt og nå vet vi nesten ingenting om hva de har. Vi må opp i ringen, fastslår Eirik Heia Pedersen.

Back To Top