fbpx
skip to Main Content
Ronnie og Birthe Arnesen og Anne Gunn og Alexander Martinsen har jobbet tett sammen. Ekteparet Arnesen åpner om få dager ny Elon-butikk på Nesttun i Bergen.

Elon ekspanderer kraftig – åpner ny butikk i Sørlandsparken

Elektronikkjeden Elon er i kraftig vekst og har denne uken åpnet ny stor butikk i Sørlandsparken. – Vi ser at profilen vår med å være tett på kundene og konseptet «velkommen hjem», slår an, sier Alexander Martinsen som eier og driver det nye utsalget sammen med ektefellen Anne Gunn Martinsen.

 

– Dette er en fullsortiments butikk på i alt 700 kvadratmeter, innredet med det nye «velkommen hjem»-konseptet, forteller Martinsen.

– Vi har innredet butikken i ulike soner hvor kunden i hver sone skal oppleve en hyggelig hjemmeatmosfære. Her kan kundene sette seg ned i sittegruppene i butikken, ta seg en kaffe, vaffel og kanelsnurr, og hvor man i ro og mak sammen med kundeveilederne kan finne de produktene som matcher behovene og ønskene som kundene måtte ha, legger han til. Betjeningen består av fem fulltidsstillinger.

Gir en annen kjøpsopplevelse

Han streker under at kundene i dag ønsker en annen kjøpsopplevelse enn blott å komme inn i en stor megastore som kan fremstå som noe kold.

Elon har tradisjonelt vært å finne i mindre miljøer, tettsteder og lokasjoner, hvor stikkord som nær og lokal har gått igjen. En ny satsing ligger til grunn for etableringene som nå finner sted.

– Vi ønsker også å være til stede der de store kundemassene er å finne. En plassering som vi har med denne butikken, tett på Sørlandssenteret og rett i rundkjøringen hvor Fagmøbler, Kvik og andre populære butikker, er den aller beste. Men fortsatt er det nær og lokal som skal prege oss. Hos oss skal kundene få bruke den tiden de ønsker og trenger til, fremholder han.

Service og nærhet

Martinsen er født og oppvokst i Fredrikstad, og kan se tilbake på flere år i Euronics, forløperen til Elon. Han har drevet Elon-butikk i Fredrikstad, har solgt denne, og etablerer seg nå med egen butikk i Sørlandsparken sammen med Anne Gunn, og i partnerskap med Birthe og Ronnie Arnesen. Sammen skal de fire også snart åpne ny Elon-butikk på Nesttun i Bergen.

– Det er servicen og nærheten til kunden som skiller Elon fra konkurrentene. Vi følger kundene fra A-Å, fra de kommer inn i butikken, til produktene de velger, står ferdig installert. Vi har hjemkjøring av varer, og monterer det som kunden har anskaffet seg. Skulle det være behov for videre oppfølging, så skal vi være svært ekspeditte, sier han.

Konkurransedyktige priser

Forløperen til Elon var Euronics. Der Euronics var en norsk kjede, er Elon en kjede som er representert i alle de fem nordiske landene. Dette betyr lavere innkjøpspriser fordi Elon kan kjøpe inn store varepartier av gangen, hva det får å si for lave og konkurransedyktige priser ut til kundene.

Åpningen av Elon-butikken i Sørlandsparken, er bare første skritt ut. I januar relanseres butikken i forbindelse med at Elon da bygger opp en egen kjøkkenavdeling.

– Vi vil da designe og utvikle kjøkkenløsninger for kunden, og hvor vi også her leverer varene der kjøkkenet skal stå og monterer det hele for kunden, sier Martinsen.

Elon er som nevnt inne i en kraftig ekspandersfase. Samme dag som Anne Gunn og Alexander Martinsen åpnet sin nye butikk i Sørlandsparken, åpnet Elon også en ny butikk på i Fauske.

12 nye utsalg i 2020

– Om 14 dager åpner vi sammen med Birthe og Ronnie Arnesen ny Elon-butikk i Bergen, sier Martinsen.

Frem mot jul åpner Elon samlet seks nye butikker, og vil dermed samlet ha åpnet 12 nye utsalg i løpet av 2020. Også i 2021 skal flere nye butikker åpnes, og ved utgangen av 2021 vil Elon dermed ha over 70 butikker spredd over hele landet.

 

– Elon er i sterk vekst. Bare i dag åpner vi to nye butikker, og det kommer seks nye butikker til før 31. desember, sier kategorisjef for Elon Norge, Ann Kathrin Johansen.
Dørene åpnes, og de første kundene ankommer butikken.
En hjemmekoselig atmosfære med egne sittegrupper, hører med.
Det er Anne Gunn og Alexander Martinsen som eier og driver den nye Elon-butikken i Sørlandsaprken.

 

Back To Top