fbpx
skip to Main Content
Samlet: ikke helt enkelt å skulle samle hele gjengen ansatte hos Elektrotema, men en vakker dag på forsommeren lyktes det. De fleste er jo utegående montører og spredt for alle vinder i arbeidstiden. De gule firmabilene er blitt et kjent trekk i nærområdet.

20 år med elektrisk spenning

Elektrotema jubilerer:

Kombinasjonen butikk og elektroinstallsjon har vist seg å være liv laga for ­Elektrotema i Sørlandsparken. I disse dager runder firmaet 20-års merket i fin form.

 

Vi var blant de første på Sørlandet som solgte elektromateriell over disk til private, forteller Ole Johan Hobbesland, daglig leder og autorisert el-installatør. Han var med og startet Elektrotema i 2000 sammen med Heine Eik. Den gang var tilholdsstedet Borgen-senteret, også det i Sørlandsparken.

I jubileumsåret er adressen Barstølveien 36, og staben teller rundt 15 personer, hvorav de fleste er utegående montører.

– Det har vært en viss vekst, ja, i star
en var det kun Heine Eik og meg. Jeg var ute i felt og monterte, mens han passet butikken. Det var mye armer og bein i starten, ja, mimrer Hobbesland.

Gunstig kombinasjon

Kombinasjonen av butikk hvor privatkunder kunne kjøpe alt av elektromateriell, samtidig å kunne være på tilbydersiden med installasjonstjenester, har vist seg å være gunstig.

– Det er strengt regelverk knyttet til elektriske installasjoner, og derfor kan vi tilby å utføre installasjonsarbeidet. Vi har for eksempel gunstige tilbud på kjøp og montering av el-bil ladere som er veldig aktuelt i disse tider. Mye nytt har dukket opp innen fagfeltet elektro-installasjon i løpet av de 20 årene firmaet har eksistert. LED-lys, solcellepaneler, avanserte løsninger i såkalte Smart-hus hvor mye styres via smarttelefonen er eksempler.

Kursing og Facebook

–Selv om vi har utdannelse som El-installatør må vi stadig på kurs for å holde oss oppdatert på alt nytt innen bransjen. I tillegg er det mye informasjon å finne på nettet, i dag kan man jo google alt mulig, påpeker Hobbesland.

– Og Facebook! Det brukes mye av montørene, det er mange lukka grupper som diskuterer masse forskjellig faglig, skyter Eivind, også han med Hobbesland som etternavn, inn. Og ganske riktig, han er sønn til daglig leder og har gått gradene i bedriften, fra sommerjobb som ryddegutt via feltarbeid som montør til ganske nylig å ha blitt prosjektansvarlig i firmaet. En yngre bror er også med på laget, som montør. Nesten en familie­bedrift, altså.

Elektrotema er inne både på privatmarkedet og proffmarkedet. Førstnevnte kan dreie seg om oppgradering av bad og kjøkken, sikringsskap, legge varmekabler og montere downlights og LED-lys. Og som nevnt, installere ladere til el-biler.

Smart på Boen Gård

Typiske storkunder er snekkerfirmaer, borettslag og større eiendommer. Av sistnevnte kategori inngår ærverdige Boen Gård i Tveit.
– Der har det vært en gjennomgripende renovering og ombygging de senere år. En treskelåve og et kornmagasin er bygget om til hotellrom, og et fordums ishus er blitt konferanse sal. Selve hovedhuset, hvor vi har hatt oppdrag flere år, er blitt såkalt Smarthus der det meste av lys og varme kan fjernstyres fra mobiltelefonen. Et spennende prosjekt i et flott gammelt bygg!

– 20 år er vel verdt en feiring?

– Ja, vi skulle vært på tur til Praha i juni hele staben, men så kom denne koronaen, da. Så den turen er utsatt på ubestemt tid. Vi kjører litt jubileumstilbud, blant annet på montering av el-bil lader og på varmekabler, kundene våre må jo få sitt, tenker Hobbesland.

– Blir det videre vekst de neste 20 år?
– Det kommer litt an på markedsutviklingen fremover, avslutter Ole Johan Hobbesland som kan glede seg over rimelig fulle ordrebøker i tiden fremover.

 

 

 

 

Back To Top