fbpx
skip to Main Content
Sørlandet20052022_Øystein Tjomsland kjører Uberg Amor_foto_Roger Svalsrød_hesteguiden.com

Øystein Tjomsland-dobbel i Sverige

Øystein Tjomsland vant to løp med sine stallhester på svenske Bergsåker torsdag kveld. Med det passerte sørlandstreneren allerede to millioner kroner innkjørt i premiepenger i Sverige i 2022.

 

Det ser ut til å bli en lukrativ utflukt til den andre siden av grensen for Øystein Tjomsland denne uken. En to-dagersturné til Sverige ble innledet med to kuskeseire på Bergsåker torsdag kveld.

Juniorene Ros Borken og Uberg Amor sikret seg hver sin triumf og sendte inntjeningen på svensk jord opp i over to millioner kroner så langt denne sesongen for den sørlandske stor-treneren.

Førstnevnte har funnet et ekstra gir etter at Tjomsland endret skoningen, og rekordsenket seg til sterke 1.25,9a/2140 meter i sitt seiersløp.

Uberg Amor imponerte i sitt debut-løp sist, og fulgte opp den lovende innledningen på karrieren med å vinne på den strålende tiden 1.28,6/1640 meter da han vant Svensk Travsports Unghästserie. Totalt løp Tjomslands hester inn over 100 000 kroner på Bergsåker denne kvelden, og har nå sikret seg 2 040 000 kroner på svensk mark allerede når vi skriver starten av juni – før den virkelige storløpssesongen tar til.

Allerede fredag kan den gulkledde sørlendingen sikre seg ytterligere triumfer da han har fire stallhester til start på Dannero, tre av disse kusker han selv.

Jarlsberg31052022_Øystein Tjomsland vant 4. løp med Ros Borken. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Back To Top