fbpx
skip to Main Content
DYR(T): En nedlastning bak fasaden.

-Fra mamma til drage på 2 minutter

Nedlastning av dataspill:

Du vet når du har et barn som vil spille et dataspill og du må hjelpe til å laste ned?

 

La oss si at det er The Sims og at barnet vil bruke oppspart ukelønn på utvidelsespakke med dyr? Du prøver å overbevise poden om at det ikke er en god idé fordi det er dyrt. Overtalelsesevnene til en 7 åring er litt for gode og du er litt for trøtt. Du ender derfor opp med å kjøpe The Sims de Luxe Extension Pack Animals and Veterinary Edition til blodpris likevel. Ran!

Det hele tar ikke mindre enn 5 år å laste ned og under hele denne prosessen så har du hatt et nesten-nervesammenbrudd 30 ganger.

Aldri har du vært mer utålmodig i hele ditt liv. Det er som å være sulten, ha PMS og å gå forbi eksen og den nye kjæresten på butikken gange 1 million. Tankene skyter gjennom hodet ditt og du lurer på om røyking er noe du burde ta opp igjen.

Akkurat da verdens tregeste nedlastning er på 99 % så låser dataen seg og du innser at du mest sannsynlig må leve gjennom hele dette marerittet en gang til.

Du skrur av dataen for å starte eventyret på nytt og flere åpne programmer hindrer deg i å gjøre nettopp dette. At det er et evig mas på sidelinjen som forteller om alle de rare dyra man kan få, hjelper ikke. Hjernen din har kortsluttet. Du har bare lyst til å legge deg i fosterstilling eller tidenes koma, slik at noen kan våkne deg opp til live igjen når The Sims utvidelsespakke med dyr er installert.

Dataen slår seg til slutt på. Heldigvis slapp du å begynne nedlastningen på nytt.

Forestill deg så at du har en kake i kjøleskapet som du vil fortære og at denne har du gledet deg til i hele dag. Det er umulig å spise denne kaken i fred før The Sims utvidelsespakke med dyr er installert. Det popper opp en beskjed på dataen din om at nedlastningen er fullført, men du kommer ikke inn på spillet. I et svakt øyeblikk tenker du at det garantert hjelper å trykke 40 ganger på “Sims-knappen” på startskjermen. Kort oppsummert så hjelper ikke dette noen ting, ei heller å slå dataen 3 ganger på toppen. En kaffekopp over det ene låret hjelper ikke heller.

10 min. med panikk over mulig brannskade og et kaldt håndkle på låret etter prøver jeg å re-starte dataen på nytt. Det koker i topplokket og du er fast bestemt på å saksøke hele The Sims og alle dyra om ikke det går denne gangen.

Men så skjer det magiske.

“Velkommen til The Sims- Hunder og Katter Utvidelsespakke Med Dyr. Du har klart det. Du har overlevd nok en installasjon av spill på din datamaskin og kan leve lykkelig helt til neste nedlastning. Dragehodet du har hatt den siste timen er nå byttet ut med et stort glisende ansikt. Du kan med et smil om munnen rope inn det vettskremt barnet ditt og si at nå kan det få lov til å omgi seg med The Sims verden og leke veterinær. Det glade ansiktet til barnet ditt gjør alt strevet verdt det. Den horrible opplevelsen er glemt i det du får trykket verdens største kakebit i trynet og du synker ned i sofaen.

Helt til du hører fra barnerommet :

“Mamma?! Kan jeg laste ned The Sims Super-duper Pizza Shop Edition????!!”

Back To Top