fbpx
skip to Main Content

En dagbok time for time i natten

Lisen får ikke sove:

Da jeg var liten hadde jeg en bok som het “Lisen får ikke sove”. Da fikk “jeg” ikke sove fordi jeg ikke hadde alle bamsene i sengen. Nå som voksen har jeg helt andre problemer.

Håp
Klokka er 22:30 og jeg legger meg i senga etter en lang corona-dag på sofaen. For en gangs skyld skal jeg prøve å legge meg tidlig. Håpet om en god natts søvn før jeg starter med blanke ark i morra er sterkt.

Ole Lukkøye
Klokka er 23:30 og enda har ikke Ole Lukkøye kommet for å hente meg. Jeg får ikke sove. I tradisjonen tro har jeg brukt 1 time på å bla gjennom Instagram fra start til slutt. Jeg har lagt hauger av ting i handlekurven på Wish som jeg aldri kommer til å kjøpe. Inkludert et skateboard til undulaten.

Tvangstanker
Klokka er 00:00 i det tvangstankene skyter inn. Skrudde jeg av komfyren? *Står opp å sjekker* Ja, det gjorde jeg. Låste jeg egentlig hoveddøra? Jeg har allerede sjekket dette 10 ganger, men jeg får jo umulig sove om jeg ikke sjekker enda en gang. *Står opp å sjekker.* Ja, den var låst. Hva er den rare lyden der ute?

Fortrenge
Klokka er 01:00. Jeg tar noen dype gode åndedrag og prøver å fortrenge det dumme jeg gjorde på julebordet i 2006. Slutter jeg ikke å tenke på det nå så kommer det garantert til å holde meg våken i flere timer.

Rare apper
Klokka er 02:00. Laster nå ned rare meditasjons og søvn-apper. Dette burde hjelpe meg til å slappe av.

Meningen med livet
Klokka er 02:30 og jeg har tunet helt ut av meditasjonen. Nå lurer jeg på hva meningen med livet er. Har jeg gjort alt jeg vil og hva mer vil jeg egentlig oppnå? Er dette alt? En ting er sikkert, jeg kommer ihvertfall ikke til å finne ut av dette nå i kveld.

Fundering
Klokka er 03:00. Det er nå de viktige spørsmålene kommer opp. Hvor er alle due-babyene og hva slags diett bør jeg ha til min blodtype? Er Cornflakes egentlig en suppe?

Flaue meldinger
Klokka er 04:00. Jeg kommer til å tenke på at jeg ikke alltid har vært like smart som det jeg er nå. Har Frode fra Tinder 2015 fortsatt ikke åpnet meldingen jeg sendte han en fuktig lørdagskveld? Fikk han den i det hele tatt? Jeg håper ikke det.

Doktor Google
Klokka er 04:30. Kjenner at det gjør vondt forskjellige plasser, så jeg googler hva jeg feiler. Dette burde jeg aldri ha gjort. Det er et hav av mulige sykdommer jeg høyst sannsynlig har, i følge Doktor Google. Jeg skal visst dø om 4 timer. Dette gjør meg ikke akkurat mer søvnig.

insomnia
Klokka er 05:00. Siden jeg har ligget våken i snart 7 timer nå så tenker jeg at jeg må google “insomnia” Alle symptomene er der, men jeg tenker at det er lurt at jeg er våken litt til for å være helt sikker.

 

Back To Top