fbpx
skip to Main Content
KLARE FOR OPPDRAG: Signe-Lene Kvarstein og Mie Kaasa har tatt plass på ATV’en til Brynjulf Mosland for å illustrere spennet i arbeidsoppgaver Seniorene kan ta på seg, alt fra hagearbeid til å være turfølge og samtalepartner.

– Vi er i gang

Fakta:

Seniorene er et selskap med unge pensjonister som hjelper med småjobber – alt du ikke trenger fagfolk for å utføre. Alle har ulik arbeidserfaring og alder, men alle er kjekke og skikkelige folk som du kan stole på.

Motto: «Vi gjør hverdagen litt enklere».

Kilde: organisasjonens informasjonsbrosjyre.

Seniorene AS:

Responsen har ikke uteblitt etter at det ble kjent at spreke pensjonister er i gang med å påta seg jobber for folk flest til en rimelig pris gjennom organisasjonen Seniorene AS.

 

– Veldig travelt. Vi har så langt 12-15 på kundelista, både private, borettslag og bedrifter, opplyser Brynjulf Mosland, avdelingsleder i Kristiansand og Vennesla. Snekring, loftsrydding, bortkjøring av søppel og diverse hagearbeid er blant oppgavene Brynjulf og en annen pensjonist, Ole D. Gabrielsen, har syslet med siden tidlig i høst. Gabrielsen, med bakgrunn som fastlege i 40 år, har snekret og bygget en del i ledige stunder, og er nå altså disponibel for diverse jobber.

Litt utfordringer har det vært underveis. Brynjulf fikk blant annet måle krefter med en gjenstridig hekk som skulle fjernes.
– En svær jobb. Det endte med at jeg måtte bruke gaffeltruck, demontere den ene gaffelen og bruke den andre til å rive opp røttene som satt fast langt nede i jorda. Uten slikt verktøy hadde det vært nærmest umulig å få det til, forteller han.

At han har fylt opp varebilen sin med 500 kg søppel for å kjøre til avfallsdeponiet, hører også med til de mer kuriøse episodene.

Ferske pensjonister
Seniorene AS,som vi har skrevet om tidligere, er nå i ferd med å knytte til seg flere pensjonister. To som er blitt med, i tillegg til Ole D. Gabrielsen, er Mie Kaasa og Signe-Lene Kvarstein, begge ferske som pensjonister.

Mie har fått prøve seg som vaktmester i et borettslag i Voiebyen i regi av Viapartner, et kommunalt selskap som tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser for mennesker med bistandsbehov. Jobben hennes var, foruten vaktmestertjenester, å være leder for brukerne av tilbudet til Viapartner.

– Det ble ganske mange tunge tak, kanskje litt i tyngste laget for meg. Nå kan jeg heller tenke meg å være turvenn, for eksempel. Jeg er godt kjent i nærområdene etter å ha brukt turterrenget i Kristiansand i 35 år. For noen er det nok en terskel å komme seg ut når de ikke er kjent, tenker 65-åringen som har bakgrunn som driftsleder i Den Norske Turistforening hvor hun blant annet hadde ansvar for flere hytteprosjekter i Vestheiene.

Mer tid
Hun valgte å slutte i april fordi hun ville heller bruke energien på annet arbeid, og å få mer fritid.
– I begynnelsen savnet jeg jobben og fellesskapet med kolleger og frivillige, men nå har jeg mer akseptert at det er en endring i livet som måtte komme, forteller 65-åringen som kommer fra Porsgrunn men som nå er bosatt i Vågsbygd. Signe-Lene er ganske fersk i Seniorene AS og har ennå ikke fått prøve seg i noen konkret oppgave.
– Selv om jeg trivdes godt i jobben, valgte å gå av ved 62 år for å få mer tid til barn og barnebarn i Oslo og i Los Angeles, forteller 63-åringen som opprinnelig kommer fra Vennesla men som nå er bosatt på Hånes. Hun har over 40 år bak seg som psykiatrisk sykepleier, blant annet på Modum Bad og nå sist, på DPS Strømme i Randesund.

Sosial kontakt
Signe-Lene tenker også i retning oppgaver av å være samtalepartner, gå tur med, følge til legen og denslags, heller enn snekring og fjerning av hekker. Brynjulf, på sin side, bifaller tanken om å gå inn i slike oppgaver:

– Det er tydelig et behov for sosial kontakt, det ser jeg når jeg er ute på alle typer jobber. En eldre mann hadde sittet lenge og ventet på meg da jeg skulle gjøre en jobb i hagen hans, og andre steder dekker de bord med kaffe og kaker. I det hele tatt, er det veldig hyggelige folk jeg møter ute i felt, og jeg skulle gjerne hatt mer tid til det sosiale, men nettopp der kan jo Mie og Signe-Lene komme inn og fylle en viktig funksjon, tenker Brynjulf.

Klar for vinter og snø
Nå har det roet seg litt med arbeid. Sen høst er ikke årstiden da det strømmer på med jobber, i alle fall ikke utendørs. Likevel har de allerede fått bestilling på snøbrøyting.
– Jeg har freser, så vi er forberedt om det skulle bli en snøvinter, forsikrer Brynjulf. Til våren, når hus og hage skal settes i stand, og det er tid for rydding i kjeller og på loft, ser han for seg at det vil bli økt etterspørsel etter arbeidskraft.
– Da bør vi nok være 10-12 arbeidsglade personer for å møte behovet, så alle spreke pensjonister må bare ta kontakt, oppfordrer Brynjulf Mosland. Sjekk ut hjemmesiden:

www.seniorene.no

 

Back To Top