fbpx
skip to Main Content
African american teenager scrolling smartphone in dark room, lack of control

Leder

Ferie fra Facebook

Vil du føle deg som et nytt menneske? Kvitt deg med Facebook. Det er den beste gaven du kan gi deg selv. Nå som sommeren står for døra, vil du takke meg for å ha gitt det et lengre avbrekk.

 

For min del, gikk jeg lei av den endeløse strømmen av informasjon og henvendelser hvor bare en brøkdel var nyttig og en enda mindre brøk var nødvendig.

Ja, det er aktiviteter for barn som skal koordineres med aktivitetstilbydere og andre foreldre, og dette gjøres via Facebook. På den annen side har du kanskje en partner som fremdeles er på Facebook. Da er det ikke så farlig om du ikke er der. Sommeren er uansett til for å tilbringes utendørs, med familie og gode venner, mens man deler minner og gode måltider, ansikt til ansikt.

Jeg ble lei av mer eller mindre målretta markedsføring, av reklame for billige husholdningsprodukter i useriøse nettbutikker, og for billige poeng fra politiske partier. Aner vi en rød tråd?

Jeg ble lei av å bli konfrontert med sleivete bemerkninger jeg la igjen i kommentarfelt for over ti år siden, og bilder jeg ikke ante eksisterte. Jeg har hatt samme profil siden jeg var 30. Det er ikke alt man ytret for 15 år siden man nødvendigvis er så stolt over.

Det er en konstant strøm av endeløse distraksjoner, og det føltes som en byrde som ble fjernet fra skuldrene da jeg meldte meg helt ut. Prøv det selv, om du føler deg avhengig.

Om du sletter den helt, tar det uansett 30 dager før profilen din er borte for godt. Du har en måneds angrefrist. Gi deg selv en ferie fra Facebook og se hvordan du liker det.

Back To Top