fbpx
skip to Main Content
- Vi har for tiden 40 elever, men har plass til mange flere, sier Christina Haddeland, ny rektor ved Posebyen Kulturskole.

Christine Haddeland ny rektor ved Posebyen Kulturskole

– Det er fint å se hvordan musikk kan være med å skape en forskjell. Det sier Christine Haddeland som har tatt over som ny virksomhetsleder ved Posebyen Kulturskole som drives av Blå Kors Kristiansand.

Da Ronnie Jacobsen tiltrådte som ny fundraisingsansvarlig hos Blå Kors Kristiansand, trengte Posebyen Kulturskole en ny rektor.

– Det var en tillitserklæring å bli spurt om å overta, sier Christine Haddeland.

Hun har vært aktiv med som sanglærer helt siden Posebyen Kulturskole startet opp i 2016.

– Det har vært en rik tid, og det er fint å kunne bli med for å bygge dette tilbudet videre, sier hun.

Rytmisk pop

Posebyen Kulturskole gir undervisning i rytmisk musikk (pop, rock, jazz og blues) og tilbyr undervisning innen sang, fiolin, gitar, trommer, piano og bass. Det tilbys enkeltundervisning og samspill, og det gis videre muligheten til å delta på prosjekter, workshops og konserter.

– For de familiene som ikke har god råd, er det vanskelig å prioritere fritidstilbud som koster noe. Vi vet hvor viktig det er for barn og unge å delta i gode fritidstilbud. Det er viktig for å kjenne på mestring og å kjenne på fellesskapsfølelsen, og det er noe vi har fokus på å gi elevene, sier Haddeland, om skolen som gir et tilbud for barn og unge i aldersgruppen 8-18 år.

– Vi har i dag 40 elever, men har plass til enda flere, sier Haddeland.

Et alternativ

Posebyen Kulturskole har vakt mye positiv oppmerksomhet og mange har applaudert arbeidet som Blå Kors Kristiansand har satt i gang.

I 2019 fikk Blå Kors tilskudd gjennom Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn og unge til sin alternative kulturskole i Kristiansand kommune, med rekruttering fra fire omkringliggende kommuner.

Tiltaket er et alternativ til den kommunale kulturskolen da de tilbyr gratis musikkundervisning til deltakere som faller utenfor på grunn av sosiale og økonomiske utfordringer. Det tilbys enkeltundervisning eller samspill en time per uke, og deltakerne får også mulighet til å delta på prosjekter, workshops og konserter.

Elevkonserter

I tillegg til undervisning i musikk, arrangeres det elevkonserter og ulike sosiale aktiviteter som bowling og pizzakvelder. Tiltaket har et godt samarbeid med kommunen, Kristiansand Kultur-skole og andre relevante instanser, og fremstår svært målrettet mot ordningens målgruppe, konkluderte Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) i sin begrunnelse da Bufdir i 2019 bevilget penger til kulturskolen.

– Bevilgningen var kjærkommen. Vi er avhengig av gaver og tilskudd for å drive kulturskolen, og vi får også tilskudd fra Kristiansand kommune. Det er også flere som bidrar med gaver og donasjoner. Vi har blant annet fått en fin gave fra Rasmussen-gruppen i Kristiansand som ønsket å bidra, sier Haddeland.

Har en solid musikalsk bakgrunn

Christine Haddeland kan skilte med en solid musikalsk bakgrunn. Hun har studert vokal ved Complete Vocal Institute i København, og har tatt en bachelor i musikk ved Ansgar høyskole i Kristiansand, samt praktisk-pedagogisk utdanning ved Universitetet i Agder.

– Jeg har en deltidsstilling ved Posebyen Kulturskole, og arbeider som timelærer ved Fiskå ungdomsskole i Kristiansand, sier hun.

Hun synger også aktivt selv, og er vokalist i bandet Rett Kurs som kommer fra hjemkommunen Evje, og har sammen med Sondre Storstadmo gitt ut Adventsprosjektet i regi av Lysgrlimt, som nå i førjulstiden er ute med flere musikalske innsalg. Disse kan du høre ved å følge denne linken:

https://www.youtube.com/watch?v=U20oia0UZ78&fbclid=IwAR3OcTMSXAqcR2DgMvMN2RgdMfbqRFcF_N0WbwI-cG03u5YPjdldUj1tWFE

 

Christine Haddeland kan skilte med en solid musikalsk bakgrunn, fra Complete Vocal Institute i København, en bachelor fra Asngar høyskole i Kristiansand, og praktisk-pedagogisk utdanning ved Universitetet i Agder.

 

 

 

Back To Top