fbpx
skip to Main Content

Lag ditt eget Karamell-Popcorn

Deilig karamell-popcorn, som holder seg sprøtt lenge. Perfekt som en liten gave, til barnebursdager eller til en god film. Advarsel: Dette er supergodt!

Vi har hatt dilla på dyre butikk-popcorn, og ville derfor se om det var mulig å få laget dette hjemme. Vi har sjekket flere oppskrifter og føler dette er den som er mest lik de du kan få kjøpt i butikk. Utfordringen er å få karamellen sprø. Hemmeligheten er Baking Soda. Dette gjør at karamellblandingen skummer opp og dermed gjør det enklere å dekke alle popcorna jevnt med karamell.

Du trenger:
Popcorn.

Smør 100 gram
Brunt sukker 220 gram
Lys sirup 170 gram
En halv ts salt
En ss vanilje essense
En halv ts baking soda.

Helt ideelt burde enn bruke «corn syrup», men dette fikk vi ikke tak i og brukte vanlig lys sirup istedet. Du kan også bruke glukose som erstatter. Prøv deg gjerne frem med diverse typer sirup til du finner din perfekte smak.

OBS! Barn bør ha hjelp av en voksen, da det smeltede sukkeret blir veldig varmt.

Slik gjør du:

-Sett ovnen på 110 grader. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.

-Pop popcorn. Vi gjorde det enkelt og brukte micro-popcorn.

-Lag karamell:
Varm smør, brunt sukker og sirup i en gryte. Tilsett vanilje-essensen.

Når det begynner å koke stopper du å røre. La det simme i ca 4 minutter uten å røre.

Ta gryten raskt bort fra platen. Visp inn Baking Soda til det skummer.
Ha popcorn i en stor bolle (Vi brukte ca en halv popcornpose til denne oppskriften), slik at det er enkelt å helle over karamellen. Her må du være ganske rask. Få karamellen til å dekke popcornet best mulig, men det trenger ikke være helt 100%. Det fikses i neste steg.

Fordel så popcornet gjevnt på et stekebrett.

-I ovnen:
Sett stekebrettet med popcorn inn i ovnen. Dette skal nå stå i her i 45 minutter og skal snus og vendes på en del ganger underveis i stekingen så alle popcorna blir jevnt dekket med karamell. Følg nøye med.

Etter ca 45 min, skal det hvile. Etterhvert kan du knekke det opp om biter har samlet seg og lagre popcornet i en boks.

Vel bekomme!

 

Varm smør, brunt sukker og sirup i en gryte. Tilsett vanilje-essensen. Når det begynner å koke stopper du å røre. La det simme i ca 4 minutter uten å røre. Ta gryten raskt bort fra platen. Visp inn Baking Soda til det skummer.
Dette trenger du for å lage karamell-popcorn.

Back To Top