fbpx
skip to Main Content

BRASATO ALLA MILANESE

Ukens oppskrift:

Oppskrift 6 porsjoner

1,5 kg storfesteik.
2 hvitløksfedd. Her brukt selvplukket tørket ramsløk – Nordens hvitløk.
2 ss olivenolje.
50 gr. smør.
75 gr. gulrot – 1 stk.
100 gr. løk – 1 stk.
1 gren stilkselleri.
Her brukt 50 gr. sellerirot.
1 liten knutekål. He brukt 100 gr. kålrot.
2 hele nellik.
4 tomater.
0,5 ltr rødvin.
2,5 dl. kraft, kjøttbuljong.
1 tsj. peppermiks, nymalt/støtet – Krydra.no
2 tsj. Hawaiisalt, sort lava – Krydra.no
1/4 tsj muskatnøtt, malt – Krydra.no
1 ss tørket ramsløkblader.
600 – 750 gr. fine poteter, med skall.
2 kvaster med frisk rosmarin – eller 2 tsj. tørket rosmarin – Krydra.no
1 stk. aubergine i 1/2 cm. tykke skiver.
1 stk. brokkoli i passe buketter.

 

Svi av kjøttet på alle sider. Krydre lett med litt salt og pepper.

Del hvitløken i 2, lag 4 hull i steken og stikk dem inn. Dette om du bruker hvitløk.

Jeg har ramsløkblader med i kraften.Skrell og kutt grønnsaker i passe terninger. Ikke aubergine eller brokkoli.

Tomater snittes lett i toppen, dyppes lett i kokende vann til skinnet løsner. Over i kaldt vann.Deles i 2 – ta ut kjerner. Deles så på nytt så du får 16 kvarte biter.Auberginer saltes lett for å trekke ut fukten. Etter ca. 1 time, børstes saltet av og auberginen tørres med tørkepapir.

Sett stekeovn på 180 °C om du braserer i ovnen, som jeg gjorde her.Ha steken i en passe stor gryte, eller en ildfast form.

Fyll på med kraft og rødvin, samt ha alle grønnsaker, samt resten 1 tsj. salt, 1/2 tsj peppermiks, muskat og nellik.

Ha lokk på, eller folie. La kjøttet braseres i ca. 3 timer. Vend steken ca. hver 1/2 time.

Etter kok/ steketid av kjøtt, tar du kjøttet ut av kraften. Holdes varm.
Kraften med grønnsaker helles i en sil, og grønnsaker presses gjennom. Sett så kraften til kok. Bruk gjerne en stavmikser og kjør sausen glatt. Grønnsaker jevner kraften, slik at den tykner til saus. Kokes litt inn. Smak til om du må ha mer smak.

Poteter kuttes i passe biter, stekes i stekepanne, tilsatt rosmarin. Krydres når de er ferdig stekt – møre. Kan også vendes i olje, tilsettes krydder, og stekes i ovnen i ca. 30 min, til de blir møre.

Aubergine stekes gyllen på begge sider – krydres lett.

Brokkoli kokes ca. 3 min helt til slutt.
Anrettes og nytes. Her er mange smaker. Serveres gjerne med en fyldig rødvin.

 

 

Back To Top