fbpx
skip to Main Content

Ei kraftpakke av en bil

Prøvekjørt: Ford Mustang Mach-E

Den har et design mange snur seg etter, og den sparker virkelig unna. Fords nye Mustang Mach-E vekker oppsikt.

Man skal ikke ha kjørt lenge i Fords nye Mustang Mach-E før man oppdager at bilen vekker oppsikt. Medbilister formelig stirrer, og da vi under vår prøvetur kjørte på motorvei og lå rett under fartsgrensen, var det flere eksempler på medbilister som kjørte på for å ta oss igjen, og som da de kom opp på siden av bilen, bremset ned for å SE, og det lenge!

Da vi underveis stoppet for å slappe av med en kopp kaffe, gikk det ikke lenge før flere kom gående for å se nærmere på bilen, og slå av en bilprat.

En skikkelig tøffing
Ikke så rart, kanskje. Ford Mustang Mach-E er en tøffing av en bil med sine spenstige linjer, og med et panser med to buede linjer som strekker seg fra frontruten og ned foran til grillen, og en yppig hekk.

Ford har historie og tradisjon for å lansere modeller som utvikler seg til å bli de reneste ikonene. Et av eksemplene i så måte er Mustang, en bil som ble lansert i 1964, og som takket være mye kraft, pakket inn av et ypperlig design, og til en pris som gjorde at mange hadde råd til å anskaffe seg bilen, er noen forklaringer. Og modellen vant mange nye fans da Shelby-variantene med svært kraftige motorer og et videreutviklet design, så dagens lys. Utover på 60- og 70-tallet var Mustang en bil mange ville ha.

Sterk motor
Så hva skulle Ford gjøre for å ta et forsprang på konkurrentene i en tid «alle» skal ha en elektrisk bil. Fords svar var å relansere For Mustang, og proppe bilen med det utstyret som er et must for dem som elsker bil og som vil ha noe mer enn blott et transportmiddel når familien skal anskaffe seg en ny bil. Vår prøvemodell var topputgaven, med firehjulstrekk og den største batteripakken på 99 kWh, det vil si en motor som yter 351 HK og som tar sprinten fra 0-100 km/t på under fem sekunder. Og motoren sparker fra. Da vi skulle prøve hva Mustang Mach-E var god for i en forbikjøring, var vi forbi lenge før vi var ferdig med å si «Ibsens ripsbusker og andre buskvekster». Faktum er at Mach-E er så sprek at man skal vite hva man gjør når man tar en «kickdown».

Lekker å se til
Ford Mustang Mach-E har tre kjøremodus, og velger man «Utemmet», så er også lyden fra motoren tunet slik at man også får den lydopplevelsen som gjør kjøreturen til noe helt spesielt. Bilen er lekker å se til. Men den er enda mer lekker innvendig. Når man setter seg inn, er det som å ta plass i en cockpit. Setene er svært gode. Inntrykket er lekkert og oversiktlig. Under panseret finner vi det ene av to bagasjerom, det er på 100 liter, og i det store bagasjerommet bak på 435 liter, er det nok av plass til å få med seg det man trenger til, også for en familie. Plassen innvendig er svært god. Og selv om man skulle være opp mot 1,90 er det godt med plass til dem som skal sitte i baksetet.

Suverene kjøreegenskaper
Kjøremessig er bilen noe helt for seg selv, med kjøreegenskaper som gjorde at vi ble blanke i øynene når vi dro på langs en svingete landevei. Mustang Mach-E ligger som støpt på veien. Styringen er superpresis. Bilen er såpass stiv at den krenger ikke selv om svingene er skarpe. Dashbordet i Mach-E er utstyrt med en gigantskjerm, som med sine mange funksjoner til tross, er rimelig lett og oversiktlig å betjene. Det er faktisk fullt mulig å betjene ulike funksjoner være seg varme, aircondition, lydanlegg eller hva, uten å måtte ta blikket fra veien.

Lang rekkevidde
Vi kjørte bilen på en kald vinterdag. Total lengde på turen ble nærmere 30 mil, og da hadde vi bare brukt under «halve tanken». Det store cluet med Ford Mustang Mach-E er nemlig rekkevidden. Med over 60 mil skal du være rimelig kranglete dersom du påstår at rekkeviddeangsten er langt fremskreden.Det andre store cluet er kvaliteten på lydanlegget. Det vare bare helt konge! Et annet er prisen. Ford Mustang Mach-E koster rundt en 600.000 kroner og da er alt av utstyr tatt med. Til sammenligning kan nevnes at 600.000 er prisen mange av konkurrentene opererer med for den rimeligste innstegsmodellen. Så lang rekkevidde, en pris som gjør modellen svært konkurransedyktig, et heftig design, god plass og en bil som innbyr til så mye kjøreglede at det gjør godt helt inn til beinmargen, innebærer at Mustang Mach-E fikk en helt spesiell plass i vårt hjerte.

 

Back To Top