fbpx
skip to Main Content
Arbeidsmaur: - Det er blitt noen timer i arbeidsbua, sier Liam D. Magnussen.

Liam – startet eget firma som 15-åring!

– Jeg har en drøm, smiler Liam D. Magnussen.Drømmen hans var og er å bli møbelsnekker. Bare 15 år gammel startet han opp den store Møbeldrømmen.

 

– Dette er mitt rike, smiler Liam.
I bua som står bak huset i Suldalen har Liam innredet eget verksted. Han står der ofte. For etter at han etablerte Møbeldrømmen, har oppdragene strømmet på.
– Jeg lager de møblene som kundene trenger og vil ha, sier Liam. Dem er det blitt en del av, for å si det med et understatement.

Stortrives
Rustikk stuebord, vinholder, utstillingsplatå i ulike størrelser og treslag, moderne klesknagger, utemøbler, utebord, benker, bestikkasse, hyller og andre produkter i tre, er bare noe av det han så langt har laget. I bua stortrives han. Selv om ikke arealet er så stort, har han det han trenger til. På veggene henger verktøyet han benytter, og ved arbeidsbenken er det ene møbelet etter det andre blitt produsert.

Startet tidlig
– Jeg har alltid likt å være kreativ, sier Liam som allerede fra han var ganske liten hang med sin far når noe skulle fikses eller bygges på, være seg hjemme eller på hytta.
Ivrig som han var, ville han alltid lære mer. Han spurte og var nysgjerrig, forteller pappa Arild.

– Han har vært med siden han kunne gå, foreller Arild Magnussen. Skapertrangen har alltid vært stor. Som 10-åring ønsket han seg symaskin til jul. Den har vært flittig brukt i alle år siden.

Designer møblene
Liam har også i flere år designet og laget møbler. Da han spurte om å få benytte hagebua til å holde på fordi han trengte en god plass å holde på, var beskjeden fra foreldrene at han mer enn gjerne kunne gå i gang. Et oppdrag ble til to, to ble til fem, og pågangen ble så stor at han ønsket å etablere egen bedrift for på den måten å ta skrittet fullt ut.
– Jeg har veldig lyst til å hjelpe folk å dekorere hjemmene sine. Det er helt topp å skulle eksperimentere, og kvaliteten skal alltid være på topp, lover han.

Fylkesmannen sa ja
Men når man er 15 år, har man ikke lov å etablere egen bedrift. Sammen med foreldrene søkte han på høstparten i fjor, Fylkesmannen om å kunne starte opp et enkeltmannsforetak. Spenningen var stor da det i oktober i fjor, bare et par uker etter at søknaden var sendt, lå et brev fra Fylkesmannen i postkassen. «Fylkesmannen godkjenner din søknad om oppretting av enkeltpersonsforetak», stod det i brevet.
– Det ble en stor dag, sier Liam.

Stortrives
Enhver gründer med respekt for seg selv og et ønske om å nå ut til publikum på en god måte, må ha et godt utstillingsvindu. Domenet Møbeldrømmen.no ble kjøpt, og nettside med egen nettbutikk kom på plass.

– I dag dropper det inn oppdrag. Noen ringer, mange tar kontakt via nettsiden, sier Liam, som har fått moren, Inger Berit, til å ta jobben som regnskapsfører. Pengene han tjener blir i all hovedsak i firmaet.
– Pengene brukes på materialer og nødvendig verktøy. Dagene er fullt belagte. Om dagen går han på bygg og anlegg på Tangen videregående skole. Ettermiddagene og kveldene tilbringer han i bua.
Han stortrives på skolen.

– Skoledagen på barne- og ungdomskolen kunne være lang og tøff. På Tangen har vi mye praksis og litt teori, og det er en modell som passer perfekt.

Drømmen på sikt er å kunne leve av å være møbelsnekker.
– Det er jo mange som synes det er fint å kunne ha møbler som ingen andre har.

I tillegg er det jo også så mange som har eldre møbler som de har arvet eller skaffet seg, hvor en god del trengs å bli pusset opp, sier Liam D. Magnussen.

 

INVESTERER: Det meste Liam D. Magnussen tjener bruker han på å kjøpe materialer og nødvendig verktøy.

Sorry. No data so far.

Back To Top