fbpx
skip to Main Content
NYTT AMFI: Nå kan besøkende i Kaptein Sabeltanns Verden nyte forestillinger innendørs. Foto: presse

Ny stor-investering:

Endelig teaterhus i Dyreparken

Fakta:
  • 600 kvadratmeter fordelt over 3 etasjer
  • Tilpasset både teater, kino, møter og eventer
  • Bygget er handicap-vennlig
  • Forestillingen spilles seks ganger om dagen av 20 minutters varighet, og har totalt 20 ansatte i sving
  • Prislapp over 12 MNOK

Nå kan du se Kaptein Sabeltann-teater og andre forestillinger innendørs, i Dyreparkens nye teaterhus.

 

Nå trenger du ikke stå ute i all slags vær for å få med deg Kaptein Sabeltann. Dyreparken kan endelig  ønske velkommen til “Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater”, et eget spesialbygget teaterhus inne i Kaptein Sabeltanns Verden. Fra scenen kan besøkende oppleve nyheten «Syng med Kaptein Sabeltanns sjørøvere». En unik forestilling med høy allsangfaktor og overraskelser underveis. Noe lignende har aldri før vært vist i Norge.
– Dette blir en forestilling vi tror publikum kommer til å elske. Det er kanskje litt unorsk at publikum skal synge med, men jeg er sikker på at de minste kommer til å synge av full hals, og da følger nok foreldrene etter, forsikrer opphavsmann Terje Formoe.

Godkjent av Kongen

Faktisk måtte Det Kongelige Slott godkjenne navnet “Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater”. Det er ikke bare enkelt når man skal lage noe som har ordet “kongelig” i navnet, og teateret har virkelig blitt verdig kongen på havet; spesialdesignet tapet, store lysekroner, monumentale vinduer og gullforgylte detaljer. Bygget inneholder i tillegg alt et moderne teaterhus skal ha med verksteder, sminkerom, garderober, systue og foajeer, og selvfølgelig, en storsal med amfi og en stor scene.
– Endelig har vi innendørs fasiliteter hvor vi kan underholde gjestene våre gjennom hele året. Bygget er helt på høyde med andre proffe teaterhus i Norge, men med en helt særegen vri, sier teatersjef Jostein Kirkeby-Garstad.

Salen kan tilpasses fra 350 gjester sittende i kino-oppsett til 200 gjester sittende rundt bord med bespisning. Alle løsninger i bygget er laget med tanke på dynamisk drift, der plassen kan utnyttes og tilpasses kurs og konferanser ved behov.
Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater åpnet, torsdag 13. mai.

Stor investering

Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater er årets største investering, og har kostet Dyreparken over 12 millioner kroner.
Siden ombyggingen startet i 2018 har Kaptein Sabeltanns Verden blitt dobbelt så stor. Det populære området i Dyreparken blir fremdeles betydelig revitalisert, og har som mål å skape flere aktiviteter og enda mer lek.
I 2018 åpnet spøkelseshuset Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt med en prislapp på 10 millioner. Året etter ble området bygget om og utvidet for 15 millioner kroner. Gjestene kunne dette året boltre seg i to helt nye attraksjoner, Grevens Forheksede Labyrint og Den Hemmelige Gullskatten.
Fornyelsen av universet Kaptein Sabeltanns Verden er en del av en femårsplan til en prislapp på over 50 millioner kroner. Universet forventes ferdigstilt i 2022.

Back To Top