fbpx
skip to Main Content
Nye ansikter hos Sør-Caravan: Fra venstre: Ingeborg Berntsen, butikkansvarlig, Thomas Goralski, mekaniker, Trond Frøyna, kundemottaker, Johan Tønnevold, selger, Piotr Skoczylas, mekaniker, og Kjetil Urdal, selger.

Caravanbransjen i medvind

Nyansettelser må til for å holde unna for økt salg hos forholdsvis nyetablerte Sør-Caravan på Kjerlingland i Lillesand.

-Vi har ansatt fem nye siden nyttår og er nå 16 fast ansatte pluss to mekanikere på deltid, opplyser Kjetil Urdal, selger hos Sør-Caravan. Delelager, butikk og kundemottak er blant avdelingene som er blitt oppbemannet.

Forhandleren, uten noen kjedetilknytning, så dagens lys i 2020, først i midlertidige lokaler på Storemyr, før de flyttet inn i et nybygg på Kjerlingland med god eksponering mot E18.
-I oppstartsåret omsatte vi for 80 millioner ut fra salg av 190 enheter. Det er vi kjempefornøyd med, og det ser ut for at inneværende år ikke vil stå noe tilbake for fjoråret. Nå er utfordringen å skaffe vogner og bobiler til alle som vil feriere i hjemlandet grunnet korona. Vi har både vogner og bobiler på lager, men det tynnes jo etter hvert, og bestiller du nytt fra fabrikk nå så snakker vi om levering til neste år, minner Urdal om.

Elbil + Campingvogn = sant?
-Noen trender i markedet så langt i år?
-Vi ser at det er en økende interesse for lette kjørevogner, mange, også unge familier, vil oppleve nye steder og da er en lett vogn et godt valg for mange. Jeg ser også en veldig interesse for kombinasjonen elbil og campingvogn. Det har knapt vært tema tidligere, de fleste elbilene hadde jo ikke mulighet for hengerfeste i begynnelsen. Begrenset rekkevidde har også vært en faktor. Nå kan du få elbiler som trekker opp til 1800 kilo på kroken, og rekkevidden blir stadig lengre på mange modeller. Så her ser jeg at det kan være mye spennende på gang, poengterer Urdal.

Salg og service
Med økt salg følger også behov for service og reparasjoner. Her står bedriften godt rustet med moderne verkstedfasiliteter hvor inn-og utkjøring i begge ender av bygget gir fleksibilitet. Sør-Caravan er godkjent Fiat-verksted og kan utføre EU-kontroll på kjøretøy opp til 7,5 tonn.

Selv om Sør-Caravan er nokså ferske som forhandler, er det erfarne bransjefolk i alle ledd – fra ledelse og salg til mekanikere.

Back To Top