fbpx
skip to Main Content

Kutter næringslivets administrative kostnader

Fremskrittspartiet fikk i dag flertall for å kutte næringslivets administrative kostnader med 11 milliarder, i følge en pressemelding.

 

Tidligere i år fremmet Fremskrittspartiet forslag i Stortinget om å kutte næringslivets administrative kostnader med 20 prosent. Næringspolitisk talsperson Sivert Bjørnstad er glad for at FrP får med et flertall bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet på å kutte kostnadene med 11 milliarder.
– Vi er veldig glad for at vi nå tar ett skritt i riktig retning om å kutte kostnadene i næringslivet. Mange av de pålagte oppgavene og skjemaveldet fra staten er unødvendig og koster bedriftene store summer hvert eneste år, sier Bjørnstad

Forenklede søknader og rapporter

Mange små- og mellomstore bedrifter bruker lang tid på ulike søknader og rapporteringer. Han mener at det offentlige må gjennomføre store forenklinger, slik at bedriftene kan bruke tiden på det de opprinnelig driver med.

– Fremskrittspartiet har alltid stått i front for mindre byråkrati og flere forenklinger både for næringslivet og folk flest. I en tid hvor mange bedrifter sliter som en følge av koronapandemien er dette ekstra viktig nå. Vi må gjøre alt vi kan for at bedriftene skal overleve, noe som også vil bety at folk beholder arbeidsplassen sin. Staten må ta sitt ansvar å fjerne pålegg som kun går negativt utover bedriftenes økonomi.

– Primært ønsket vi å kutte kostnadene med 20 prosent. I stedet får vi flertall for et kronemål på kutt på 11 milliarder kroner. Nå blir det viktig å følge opp at unødvendig byråkrati og skjemavelde faktisk opphører, avslutter Bjørnstad

Back To Top