fbpx
skip to Main Content

Seks krav fra pårørende til våre folkevalgte

Dette er et meningsinnlegg. Sørlandsavisen deler ikke nødvendigvis avsenders synspunkter i saken. Innlegget er kun korrekturlest og ellers gjengitt i sin helhet.

Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse har seks krav til årets stortingsvalg. Vi er ikke urimelige og har heller ikke funnet på noe nytt. Det er på tide at våre folkevalgte lytter til oss og gir oss pårørende den annerkjennelse vi fortjener. Likestill psykiatri og somatikk. NAV stopper utbetalingen til psykisk syke som er innlagt; brekker du foten mister du ingenting. Mennesker med psykisk sykdom blir ikke bedre og kommer seg ikke tilbake i arbeid når livsgrunnlaget blir borte.

Meningsfull hverdag er en menneskerett, mennesker med psykisk sykdom har få lovpålagte tilbud og de tilbudene som finnes gis ikke over hele landet. Kjære politikere, dette er ikke store eller vanskelige krav, men rette og rimelige krav som gir tilbake mer enn de koster. LPP gir dere oppskriften, spørsmålet er; vil dere satse på vår oppskrift?

Likestill psykiatri og somatikk. Ikke stopp trygdeutbetalinger ved innleggelse i psykiatrisk behandlingsinstitusjoner. Mor og far skal ikke ta regningen.

Bygg ut psykiatriske tilbud. De siste årene har tilbudene blitt færre men folk er fortsatt syke. Lås opp koronastengte dører. Gi pårørende avlastning.

Gi psykisk syke en meningsfull hverdag. De pårørende skal ikke sysselsette de som er syke. Gjør tilbudene lovpålagt.

Gi pårørende i psykisk helse den status vi fortjener. Pleiepenger, sykepenger, pensjonspoeng, avlastning – vi er ikke samfunnets sparebøsse.

Styrk behandlingstilbud og medisinfrie tilbud – over hele landet. Tilbudene skal være tilgjengelig uansett hvor du bor.

Mor og far orker ikke mer! Slutt å legge ned sengeplasser!

 

Back To Top