fbpx
skip to Main Content

Sikrer norske arbeidsplasser

FrP har fått gjennomslag for viktige avgiftslettelser som sikrer norske arbeidsplasser og hjelper flere av dem som sliter med psykiske problemer som følge av pandemien.

 

– For Fremskrittspartiet har det vært viktigst å få avgiftslettelser som trygger norske arbeidsplasser. Jeg er glad for at vi nå bidrar til å beholde arbeidsplassene i Norge fremfor at de forsvinner ut av landet gjennom grensehandel, sier partileder Sylvi Listhaug.

Fjerner avgift

FrP har fått gjennomslag for å fjerne den særnorske avgiften på alkoholfrie drikkevarer.
– Før jul fikk Fremskrittspartiet gjennomslag for å halvere avgiften på alkoholfrie drikkevarer. Nå har vi fått flertall i Stortinget for å fjerne hele denne avgiften som ikke eksisterer i Sverige.  Når grensene snart åpner igjen etter pandemien kan det bidra til å beholde flere av de nye arbeidsplassene som er skapt på norsk side av grensen, sier Limi.

For Fremskrittspartiet har det vært helt avgjørende å redusere avgiftene på grensehandelsutsatte varer. Etter at vi fikk gjennomslag for å kutte avgiftene på grensehandelsvarer med 3,3 milliarder kroner i budsjettet for inneværende år, er det skapt flere nye arbeidsplasser i Norge.

Kutter fergetakster

Fra den 1. juli blir det billigere å reise med ferge. Takstene på riks- og fylkesveifergene reduseres med 25 prosent.
– Vi er glade for at vi har fått regjeringspartiene med på et betydelig kutt i prisene. FrP foreslo tidligere i år at takstene skulle halveres, men alle de andre partiene stemte mot. FrP vil fortsette kampen for lavere priser og går til valg på at det skal bli gratis ferger i Norge, lover transportpolitisk talsmann Bård Hoksrud.

Mer til psykisk helse

Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for en betydelig styrking av bevilgningene til psykisk helse og nye medisiner med til sammen 450 millioner kroner.
– Pandemien har fått dramatiske konsekvenser, særlig for mange barn og unge som har mistet verdifull utdanning, som kan føre til varig utenforskap. Nå sørger vi for at flere vil få hjelp få hjelp gjennom en kraftig styrking av innsatsen på psykisk helse, forteller partileder Sylvi Listhaug.

Bevilgningene øremerket til psykiatri gjennom kjøp av privat behandlingskapasitet økes med 100 millioner kroner. I tillegg styrkes barne- og ungdomspsykiatrien med 150 millioner. Kommunene får også et ekstratilskudd på 65 millioner kroner.
FrP har dessuten fått gjennomslag for å øke bevilgningene til kjøp og bruk av nye medisiner og behandlingsmetoder med 100 millioner kroner.

– Tid er en ressurs mange med alvorlige diagnoser ikke har. Folk med penger kan kjøpe seg medisiner og behandling, mens vanlige folk må ty til innsamlingsaksjoner eller stå uten behandling. Det er uakseptabelt i et rikt land som Norge. Disse pengene skal brukes for at norske pasienter får tilgang til utprøvende behandling i kliniske studier, bedyrer Listhaug.

Mer asfalt og bredbånd

Fremskrittspartiet har også fått gjennomslag for å øke bevilgningene til drift og vedlikehold av riksveier med 100 millioner kroner. Det betyr at det kommer ny asfalt på flere strekninger i år.

Etter at Stortinget tidligere denne uken fikk flertall for at hele landet skal ha tilgang til raskt bredbånd innen 2025, har vi fått gjennomslag for å bruke 100 millioner kroner ekstra på dette allerede i år.

– Det er helt avgjørende at alle sikres bredbåndhastighet på internett, uavhengig av adresse. FrP har fått gjennomslag for at det er slutt på at deler av Norge blir nedprioritert av byråkratene i Oslo. Det er svært gledelig at vi kan sette fart på utbyggingen allerede nå, sier stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad.

Styrkede kompensasjonsordninger

Fremskrittspartiet har også styrket den den kommunale kompensasjonsordningen som skal sikre utbetalinger til bedrifter som sliter som følge av pandemien med 300 millioner kroner.
– Nok en gang styrkes ordningene som skal sikre bedrifter som har blitt tvunget til å stenge ned som følge av lokale corona-regler. Det er viktig for å trygge jobbene til folk og sikre at bedriftene kan komme seg over den vanskelige situasjonen, sier Limi.

FrP har også fått gjennomslag for å oppheve det gjenværende makstaket i tilskuddsmodellen i nettolønnsordningen og sikret kapitaltilskuddet til private barnehager. Gjennom flertall med de øvrige opposisjonspartiene har de allerede sikret flertall for økt pensjon og kompensasjon til pelsdyrbøndene.

Back To Top