fbpx
skip to Main Content

Skravlekopper på turné

Fakta: Turnéprogrammet
 • Molde – 28. juni
 • Ørsta og Volda – 30. juni
 • Bergen – 3. juli
 • Stavanger – 5. juli
 • Kristiansand – 8. juli
 • Lillesand – 9. juli
 • Grimstad – 10. juli
 • Arendal – 12. juli
 • Larvik – 13. juli
 • Fredrikstad – 15. juli
 • Asker – 17. juli
 • Oslo – 18. juli

I en 70 fots stålskute har skravlekoppgeneralene lagt ut på seilas for sommeren. Fra Lofoten i nord til Oslo i sør blir det små og store arrangement og skravletreff. Målet er å få opp hverdagspraten, samle skravletips og forbygge ensomhet.

 

– Etter et år med pandemi og nødvendig sosial distanse, har vi laget en kampanje med fokus på å prate sammen og skape gode menneskemøter. Mer enn noen gang har vi behov for å føle fellesskap og tilhørighet. Mer enn noen gang trenger vi å være bevisst rundt hvordan vi møter hverandre, forteller Venke Knutson.

Underholdning og prat

Det blir små og store skravletreff langs hele kysten, på brygger, kaféer og på skravleskuta «Skydancer». Musikk, intervjuer, livestream-sendinger og utdeling av skravlekopper.

– Vi engasjerer lokalsamfunn, løfter frem gode tilbud og setter fokus på viktigheten av å forebygge ensomhet. Fine folk og gjester blir invitert som gjester i vårt «Skravlestudio» og vi samler skravletips fra nord til sør. Sammen skal vi få opp hverdagspraten og bidra til at så mange som mulig har noen å være sammen med i sommer.

Ønsker å skape et rausere samfunn

Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, møteplasser, i bedrifter eller kantiner. Midt på den grønne koppen står det «Skravlekopp» med hvit skrift. Når man velger denne koppen, viser man de andre i lokalet at man gjerne snakker med noen, enten man trenger en prat eller tilbyr en prat. Skravlekopp er et verktøy for å komme i kontakt med andre, vise at man er åpen for en liten prat og signalisere at det er plass til flere ved bordet.

«Skravlekopp – en folkebevegelse mot ensomhet» ligger under det ideelle foretaket Mappeløs og eies og drives av Venke Knutson og Ingrid Leirvik. Målet til Skravlekopp er å skape lett tilgjengelige møteplasser, øke bevisstheten om hvordan vi møter hverandre og sammen forebygge og redusere ensomhet i befolkningen. Vi etablerer oss på kafeer, i kommuner, bydeler bedrifter, kjøpesenter og på studiesteder i hele landet og jobber både lokalt og nasjonalt.

Tallene i ensomhetsbarometeret (Mindshare/Norstat) viser at nesten 26% av oss føler på ensomhet eller savner mer kontakt med andre.
– Det vil vi gjøre noe med, bedyrer Venke.

Skravlekoppene har alt besøkt Lofoten, Bodø, Naustholmen og Stokkøya. I dag er de i Molde. Den 8. juli ankommer de Kristiansand.

Back To Top