fbpx
skip to Main Content

Musikknytt

Vi har tatt en lytt på noen av de siste norske utgivelsene, med et ekstra fokus på lokale artister og band.

 

Ylva

Gule roser
RN´B – EP
Utgiver: Universal
Lansert 10. september

Utgivelsen inneholder de tre utgitte singlene, Bli her, Du vil ikke gå fra meg, og Ursula. De nye låtene er Aurora, som handler om hennes lillesøster, og Rosa himmel. Stilen er moderne rhythm and blues, fremført med programmerte instrumenter.
Hva som gjør utgivelsen moderne er Ylvas synkoperte fraseringer, autentisk lydende instrumenter, og refrenger som begynner før det har gått et minutt.
Singelen «Du vil ikke gå fra meg» er den mest catchy, og Ylva beviser her med sitt sangtalent og låtskrivertalent hvorfor denne vågsbygdjenta er signert til verdens største plateselskap.

Reinhold Rønstad

But then again
ROCK – SINGLE
Utgiver: Daniel Engen Productions
Lansert 29. juli

Reinhold Rønstad bor i Kristiansand og lager rock av den «gode, gamle» typen. Åpninga høres ut som den er delvis inspirert av AC/DC, mye på grunn av gitarriffet i verset, men her flere insiprasjonskilder å spore gjennom låta.
Melodien er mer i gate med Jeff Lynne og George Harrisson. Med andre ord er ikke kruttet funnet opp på nytt, og engelskuttalen kunne vært bedre, men musikken vil nok fenge dem som er fans av 60-talls rock.

Miss Karim

Gir en F
RAP – SINGLE
Utgiver: Miss Karim
Lansert 12. august

Miss Karim, eller Sarah Katarina Aasen blant hennes nærmeste, er en rapper med røtter i Lyngdal. Hennes rap-skills blir bedre og bedre for hver utgivelse. Selv om refrenget er fengende, er det litt enkelt. Da er verset mer substans i.
Beaten høres ut som en miks av en trap-låt og tropical house-track, med litt old school scratching og effekter. Passelig nyskapende.
Dette er en party-låt og det blir feil å legge noe mer i den. Jada, teksten er overfladisk og handler om penger, alkohol, sex og jazztobakk, men det er jo hva ungdom er opptatt av, spesielt om de er en del av denne «skumle» hip-hop-kulturen.

DJoy feat. Flomo

Chop Money
AFROFUSION – SINGLE
Utgiver: SMG and 4DGO Ent.
Lansert 23. juli

Jackson Flomo Dequeemani, eller Flomo blandt venner, er en artist fra Oslo som har fått seg en agent på Sørlandet. DJoy og Flomo lager popmusikk influert av afrobeat – en sjanger som er voksenden i Norge. DJoy og Flomo synger på norsk, ispedd litt engelsk her og der. Det er mange som forsøker seg på denne sjangeren i Norge, med vekslende hell, men dette er en kombo som vil kunne funke i Norge, mye på grunn av at det synges på norsk og at de har en moderne beat.
Sangen er veldig fengende og snarere litt for kort enn for lang. Dermed avslutter man mens leken er god og publikum fremdeles  vil ha mer.

Two Cowards

Not that Into It
POP – SINGLE
Utgiver: Two Cowards
Lansert 24. juli

Two Cowards er en duo, bestående av Markus Øvensen og Morten Hammersmark (begge 24) hvorav den ene halvparten bor i Kristiansand. Musikken deres føyer seg pent inn i rekken av synthbaserte pop-band med litt gitar, som lager livsbejaende 80-talls-inspirert popmusikk med søte melodier og refrenger man kan synge med på. Vi har flere av dem her i Kristiansand, nemlig Jejune, Discofrans og Carpool for å nevne de mest åpenbare.
Dette er sommermusikk på sitt beste, som fremkaller trangen til å kaste seg på sykkelen og besøke din ungdoms største kjærlighet, ruset på livet og kriblende forventninger en sen sommerkveld.

Back To Top