fbpx
skip to Main Content
Under Forskningsdagene er det flere hundre arrangementer over hele landet. Temaet for årets festival er "Fred og konflikt". Foto: Forskningsdagene/Bård Gudim.

Forskningsdagene starter

I morgen går startskuddet for Forskningsdagene, Forskningsrådets nasjonale forskningsfestival. Mange hundre arrangementer landet rundt sørger for at folk møter forskere.

 

Kan kunstig intelligens erstatte en artist? Er demokratiet i verden truet? Har vi fått nye reisevaner? Gjør krig på skjerm deg fredelig eller krigersk? Hva har en Oscar-nominert film og forskning til felles? Nå kan du få svar på alt dette og mye mer, for det er ikke lite som skjer under Forskningsdagene.

Koronapandemien har tydelig vist oss at vi er avhengig av forskning for å løse de store samfunnsutfordringene. Nye utfordringer står i kø foran oss, og forskning kommer til å spille en nøkkelrolle for å nå bærekraftsmålene, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Mari Sundli Tveit. – Derfor er det så viktig at universiteter, høyskoler, biblioteker og kunnskapsbedrifter er med på å lage denne forskningsfestivalen som gjør forskning tilgjengelig i hele landet, og at de har brukt sin kreativitet til å utvikle spennende arrangementer.

Delvis digitalt

I fjor måtte alle snu seg rundt og lage digitale versjoner, mens i år er det en blanding av fysiske, hybride og digitale arrangementer på planen.
Hver morgen under festivalen slår Andreas Wahl av en prat med en forsker, direkte på Instagram. Sett av noen minutter med morgenkaffen og lær noe nytt om hva det forskes på i Norge.
Under festivalen kan man også bestille en forsker til lunsjen, klassen eller foreldremøtet. Det kan handle om hvordan feilinformasjon fører til ufred, den typiske el-bileieren eller bærekraftig forbruk av klær. Foredrag som Kan ull erstatte plastikk? og Kvifor er kua så kul?, står også på menyen.

Temaet for årets festival er fred og konflikt. Forskere skal vise sine bidrag til samfunnet gjennom 12 dager med forskningsfestival. Forskningsdagenes uttalte mål er å begeistre med forskning, å vise frem - og skape forståelse for forskning.

 

Back To Top