fbpx
skip to Main Content

Knuden med nye kortkurs

Fakta: Oversikt over kurs og alderstrinn

 

Kjenningsmelodien er for 8. – 10

Melodiverkstedet er for 4. – 6. trinn.

Dansekurset i street dance er for 5. –  7. trinn og 8. – 10. trinn

Tik Tok dansekurset er for 8. – 10. trinn.

Teaterkurset er for 4. – 6. trinn og 7. – 10. trinn

Dood og ukulelekurs er for 2. – 4. trinn.

I høstferien setter Knuden – Kristiansand kulturskole opp seks ulike én- til todagers kurs for barn og unge. Kursene er åpne for alle. Du trenger med andre ord ikke være elev på kulturskolen fra før av for å delta.

 

Knuden begynte med kortkurs i fjor, og denne gangen inviterer kulturskolen til kurs som strekker seg over én til to dager. Kursene er tilpasset barn og unge på 2. til 10. trinn, og det legges til rette for utforsking, lek, skaperglede og samspill. Nå står dansekurs, improteater, dood- og ukulelekurs, samt to ulike melodiverksteder på plakaten.

Et tilbud for barn og unge

Kulturskolen følger vanligvis skoleruta, men tester nå ut løsninger for å tilby aktiviteter i feriene. Birgitte Lindebø Skeie har ansvaret for kortkursene ved kulturskolen, og forteller engasjert at formålet med kursene er å gi barn og unge et rikere tilbud.
– Vi ville ha et tilbud for dem som ønsket å prøve noe nytt, men som er usikker på om de vil forplikte seg over en lengre periode.

Man trenger ikke være elev ved kulturskolen fra før for å delta på kursene. Utstyr får man låne og det er bare ett kurs som krever forkunnskaper.
– Vi har fått inn noen utrolig dyktige instruktører som brenner for faget, og som vil gjøre sitt for at kurset holder høy kvalitet, sier Lindebø Skeie.

Hun forteller videre at hun tror deltakerne kommer til å lære masse og ha det knallgøy.

Melodiverksted

Kulturskolen setter opp to kortkurs der man får prøvd seg som komponister. Disse kursene går over to dager, og heter Kjenningsmelodien og Melodiverkstedet.
– Dette er to spennende kurs. Deltakerne vil få utforske kreativiteten sin og lage sin egen melodi. I tillegg vil det på Kjenningsmelodien bli diskutert hvordan slike jingles påvirker forbruksvanene våre, forteller en oppglødd Lindebø Skeie.

For å få best mulig utbytte av kurset Kjenningsmelodien bør deltakerne kunne spille et instrument. På de andre kursene trenger man ingen forkunnskaper.
– Kom som du er med det du har, er oppfordringen fra Lindebø Skeie.

Improteater

Kulturskolen setter også opp et teaterkurs i improvisasjon. Improteater handler om å lage teater i øyeblikket. Det er preget av spontanitet og samarbeid. Lindebø Skeie underviser selv i teatergrupper og forteller at i improteater vet man aldri hva som kommer til å skje, skal skje, eller hvordan det hele slutter. På kursene vil deltakerne få jobbe med teknikker og øvelser som gjør at de kan lage morsomme og fantastiske øvelser.

Dood og ukulelekurs

For de yngste settes det opp dood- og ukulelekurs. Lindebø Skeie forteller at en dood er et instrument som brukes som forberedelse til klarinett og saksofon. Hun legger til at deltakerne vil få lære enkle melodier og på slutten av kurset vil de danne et lite orkester og spille sammen.

Dansekurs

I år setter de også opp hele to dansekurs.
– Disse vil foregå på Vågsbygd kultursenter, informerer Lindebø Skeie.

Det ene er et street dance-kurs. Street dance er dans med inspirasjon fra hip hop, popping, locking, breakdance, house dance og jazzdans. Det andre kurset er et Tik Tok dansekurs. Tik Tok er et sosialt medium som baserer seg på video. Plattformen er veldig populær blant ungdom som blant annet bruker den for å følge med på trender og uttrykke egne ferdigheter som dans. På begge kursene vil deltakerne blant annet få jobbe med koordinasjon, musikalitet, og koreografi.

Smittevern

Kulturskolen følger til enhver til de nasjonale og kommunale reglene for smittevern som gjelder for kulturskoledriften. Hvis kortkursene blir avlyst, både som følge av Covid-19, men også hvis det er for få påmeldte, vil du ikke bli fakturert. Alle som melder seg på kurs vil få tilsendt Knudens smittevernregler.

Kursene har begynt å fylle seg opp, så vær rask med å sikre deg plass via kulturskolens nettsider.

Back To Top