fbpx
skip to Main Content

– Vi er vanlige folks interesseparti

Dette er et meningsinnlegg. Sørlandsavisen deler ikke nødvendigvis avsenders synspunkter i saken. Innlegget er kun korrekturlest og ellers gjengitt i sin helhet.

Ved valget fikk vi et historisk sterkt mandat for et skifte og et mer rettferdig Norge. Vårt foretrukne alternativ, en ny rødgrønn regjering med SV og Senterpartiet, fikk flertall.
Samtalene vi har nå med de to partiene er preget av stor tillit, og en genuin vilje til å sette landet på en ny og mer rettferdig kurs.
Selv om utfordringene våre på 2020-tallet er store går vi løs på de fire neste årene med en sterk optimisme.
Det gjør vi fordi Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV deler så mye mer enn det som skiller oss:

  • En ny kurs for landet – et mer rettferdig Norge med mindre forskjeller.
  • Trygt arbeid til alle – jobb nummer en for en ny regjering.
  • Investeringer i vår felles velferd – skoler, sykehus og eldreomsorg – nei til privatisering og sentralisering av velferden vår.
  • Tjenester og arbeid nær der folk bor i hele landet – en distriktsvennlig politikk etter åtte år hvor distriktene har blitt oversett og overkjørt.
  • En rettferdig klimapolitikk som kutter utslipp og skaper jobber.

I Arbeiderpartiet er vi på vårt beste når vi er vanlige folks interesseparti. Det er oss. Det er der vi skal være. Det er et oppdrag som må vinnes hver dag. Vi kan ikke lene oss tilbake og si: Nå er det gjort.
Det må være utgangspunktet for oss i årene fremover og for vår regjeringsdeltagelse. Det skal synes på oss og i livene til vanlige folk at vi forstår deres hverdag og gjør det vi kan for å gjøre den bedre.
100-dagersplanen og partiprogrammet vårt er vår kontrakt med velgerne. Der er det en lang rekke saker som rører ved folks liv og som tar deres parti. Det tar vi med oss inn i regjering og forhandlinger.

Vi skal vise at det nå er vanlige folks tur.

Back To Top