fbpx
skip to Main Content

Tiger fødte fem i Dyreparken

I dag fødte Dyreparkens hunntiger, Boonya, fem unger. Følg med på dem via video lenger nede. Alt ble sendt live fra Dyreparkens YouTube-kanal, og tigrene vil bli fulgt direkte hele døgnet, også i de kommende dagene.

 

– Boonya har født fem tigerunger, og alt ser ut til å stå bra til med tre av fem i kullet. Dessverre var det en av ungene som ikke overlevde, og én av dem ser noe svakere ut enn de andre. Årsaken til dette kjenner vi ikke til akkurat nå, men det er ikke uvanlig at slikt skjer. Det viktigste nå er at Boonya får ro og hvile til å ta seg av ungene, sier biolog Tina Haagensen.

God appetitt

Det står bra til med tigermamma.
– Dette er kjempegøy. Bare én time før fødselen fikk hun mat, og like etterpå ble føste tigerunge født. Jeg forventet at hun skulle miste appetitten, noe som er vanlig for store kattedyr før fødsel, men det gjorde hun ikke denne gangen. Alt skjedde veldig fort. Det går veldig fint med mor og unger, og hun steller ungene godt, røper en lettet dyrepasser Even Grønnerø.

– Dette er kjempespennende både for ansatte og våre gjester, og vi gleder oss til å følge med på hvordan det vil gå videre. Fødselen er også svært gledelig for bevaringsprogrammet som våre tigere er en del av. Tigerungene vil nå være med på å sikre en sunn bestand for sibirske tigre i fremtiden, bedyrer markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken B. Schjøtt.

Seks og en halv time mellom første og siste

Første tigerunge ble født kl. 09:44, deretter ankom nummer to kl. 10.55, kl. 11.19 kom tredje unge og kl. 16:15 kom sistemann. Én av ungene har dessverre ikke overlevd.

Livesendingen ble publisert på Dyreparkens YouTube-kanal tirsdag denne uken, og har hatt mange seere siden da.
Det er flere kameraer inne hos Boonya, og det vil bli vekslet jevnlig mellom disse kameravinklene. Kameraene overvåkes av ansatte hele døgnet, og vil styres etter behov.
Livesendingen vil også inneholde flere intervjuer og innslag underveis fra både dyrepasser, biolog og veterinær i Dyreparken. Det er også en chat-funksjon på siden for seerne til å stille spørsmål og kommentere, og ansatte i Dyreparken vil besvare fortløpende.

Se tigerkullet og intervjuer med dem som arbeider med dem og var med under fødselen.

Back To Top