fbpx
skip to Main Content

Ved med dobbel varme

– Nå starter vi vedsalget for fullt, forteller prosjektkoordinator Pål Usterud. Salgsstarten ble markert ved at han og et team fra Blå Kors Kristiansand stod midt i Markens gate med vedstabler på alle kanter og god fyr i bålpannen.

 

På Blå Kors sitt lager i Ægirs vei 3 på Lund, ligger det nærmere 12 000 sekker med ved som nå skal finne en ovn nær deg. Hver tirsdag og torsdag er vedbutikken i Ægirs vei åpen. Da kan de som ønsker det, komme å handle den veden de måtte ønske. Andre har kanskje ikke verken bil eller tilhenger for å få veden hjem.
– Da skal vi hjelpe til. Vi kjører veden hjem til dem som ønsker det, og skulle man være skral i ryggen og litt stiv til beins, bærer vi også veden ned i kjelleren eller der kjøperen ønsker at veden skal stå, sier Usterud.

Finansierer en god sak

Det er deltakere fra Steg for Steg og andre av virksomhetsområdene i regi av Blå Kors Kristiansand som står utkjøring og levering.
– Her er det snakk om ved med dobbel varme. Alt som tas  inn gjennom salget, går uavkortet til det rusarbeidet som vi driver i Kristiansand, sier Usterud.

Åpen for en prat

I vedbutikken har Jan Thomassen som er med i Blå Kors Kristiansand bygget en disk som fremstår som direkte lekker.
– Jan har bygd en disk som bare han kan klare det. Den er nærmest som et lite kunstverk å regne, smiler Usterud.

Alle som tar turen innom vedbutikken på Lund, blir tatt vel imot. Det vil være kaffe på kannen, og alltid en mulighet for å kunne ta en vedprat eller en kjas om både smått og stort.
Veden er ferdig pakket, i 30-liters sekker av hundre prosent resirkulert materiale, 40-liters sekker eller sågar 1 500-liters sekker for dem som er ekstra «vedhungrige».
– I løpet av dagen hvor standen i Markens gate var operativ, er det mange som har heiet på oss. Det er hyggelig, og motiverende, bekrefter Usterud. Det som er litt tøft, er at Blå Kors med dette går litt motstrøms.

Kortreist fyringsved

Han peker på at det i Norge selges seks millioner 40-liters sekker i løpet av fyringssesongen, tilsvarende 3 000 trailerlass, hvor det meste er importert fra Baltikum og Russland.
– Tømmeret som blir den veden vi selger kommer fra sørlandske skogsbønder, og er produsert av Tresalg på Bjelland. Når man kjøper ved fra Blå Kors, bidrar man ikke bare med midler til å drive rusarbeidet videre, men også til mindre utslipp ettersom det her er snakk om kortreist brensel.

Bestille?

Ønsker man å bestille ved gjennom Blå Kors Kristiansand, kan man gjøre dette på blakorsshop.no, eller ved å ringe 482 50 504, eller sende en mail til pal.usterud@blakors.no

Back To Top