fbpx
skip to Main Content

Aktuell med nytt album:

Klarte seg gjennom pandemien med huskonserter

Syv barn, hjemmeskole, hjemmebarnehage og ei kone i full lærerjobb til tross. Asbjørn Ribe fra Birkeland klarte å lage nytt album under pandemien.

 

Starten på pandemien var ikke helt enkel for visesanger Asbjørn Ribe, spesielt når man skal sjonglere syv barn, hjemmeskole, hjemmebarnehage og ei kone i full jobb. Han klarte likevel å booke studiotid og prosjektet vokste underveis. Plutselig var han i gang i tre ulike studioer, med tre ulike produsenter og musikere. Den 15. oktober slippes albumet Hund katt gnager.

Ambisiøst

Det meldes at platen er hans mest ambisiøse prosjekt noensinne. Musikeren fra Birkeland synes sikkert det var inspirerende og befriende med å være i studio igjen, og å spille med andre musikere, i en periode med konserttørke. Gleden ved å spille inn gjorde at han aldri ville avslutte.
– Jeg ble ganske mørk til sinns en periode, da alt bare stoppet opp, må jeg innrømme, sier han selv om tiden i et plutselig kaos av Tiktok-danser, teams-pålogging, oppvask, klesvask, matlaging, lading av iPader og bleieskift.

Artisten måtte ta det én dag om gangen.
– Det var fokus på ungene og deres tanker, det praktiske, og så litt rester her og der til skriving, og spilling sent på kvelden. Planlegging av studioinnspilling i stedet for konserter, hørte med.

Hamster i hjul

Asbjørn forklarer albumtittelen med at han selv følte seg som en katt noen ganger, som en hund andre ganger, og kanskje tidvis som en hamster.
– Når jeg ser tilbake på den tiden, hadde jeg tre tankesett. Det ene: Ta vare på barna, hold dem trygge og hjelp dem som en snill Golden retriever. Det andre: Ta unna alt praktisk, vask, rydd, lag mat, igjen og igjen, som en ustoppelig hamster i et hjul. Det tredje: Ta vare på kjærligheten, musikken, og finn hvile når du kan, som en egenrådig katt.

Førti huskonserter

Etter ti år som kritikerrost norskspråklig artist, har det for alvor begynt å løsne for Asbjørn Ribe de siste to årene. Stadig flere konserter har det blitt, og nominasjon til Spellemann. Siden tidlig mai i år har Asbjørn Ribe holdt 40 solokonserter hjemme hos folk, under svært strenge og begrensende covid-19 restriksjoner.

Allerede den 1. januar i år kom første singelen «Et perfekt bål», og siden har det kommet fem til. Den 15. oktober kommer albumet.

Back To Top