fbpx
skip to Main Content

Velg riktig gulv til hytta

Funksjonelt, varmt og lunt er tre viktige stikkord når det kommer til valg av gulv på hytta. Her er rådene du trenger for å velge riktig.

 

Med en kald vinter foran oss og høstferien rett rundt hjørnet, er det på tide å legge inn det siste støtet for større eller mindre prosjekter på hytta. Når du skal velge gulv til hytta er det flere ting å tenke på. Her er tre gode tips.

Ta naturen med inn

I Norden er ekte tregulv noe som vi alle har et forhold til.
– Parketter er virkelig vakre gulv, som mange er flinke til å legge selv. Ingenting er mer behagelig å leve på enn ekte organiske materialer, men levende materialer påvirkes av klimaet. Har du en hytte med jevn temperatur året rundt, er parkett perfekt, men store temperatursvingninger kan skape problemer. Dette er på grunn av at treverket beveger seg etter hvor kaldt eller varmt rommet er, og hvor høy luftfuktighet det er. I en moderne hytte med innlagt strøm og stabilt inneklima kan man legge parkett uten problemer, sier teknisk sjef Espen Josten hos Tarkett.

Slitesterkt med laminat

Ved valg av hyttegulv er det praktiske valget ofte det beste. Laminatgulv er enkle å rengjøre og motstandsdyktige mot søl og riper. Det passer i alle rom og er ideelt for gangen der det traskes inn med våte sko, snødekte hundelabber og gjørmete støvler, uten at gulvet tar skade.

– Mitt tips til dere som skal pusse opp nå i høst er å velge et gulv som tåler det norske klimaet og alt sølet vi drar med oss inn nå som det går mot høst og etter hvert vinter. Laminatgulv er derfor et godt alternativ. Det er vannbestandig, svært slitesterkt og har god motstand mot riper, sier Sofie Linge fra Pergo.

Gull å gå på ull

Tepper gir en myk kontrast på harde gulv, og bidrar til en lun og varm atmosfære. Et teppe kan være en visuelt og fysisk behagelig opplevelse, som fort gjør et rom mer unikt og mykt. Det finnes tepper for et hvert gulv i ulike materialer, farger og mønster.
– Tepper er den perfekte stilfornyer, og enkleste måten å pusse opp et rom på. Det handler bare om å oppdage at ulike tepper har forskjellige uttrykk. Har du en fjellhytte, er ulltepper et supert valg, da disse varmer opp kaldere gulv. Spesielt på hytter der det ikke er varmekabler eller en mulighet for rask oppvarming, vil tepper gjøre ankomsten til hytta en behageligere opplevelse, mener Torhild Rustenberg hos InHouse.

Denne artikkelen var først publisert på Ifi.no – Informasjonskontoret for farge og interiør.

Back To Top