fbpx
skip to Main Content

Vi har testet maten på Tour de Food

Dette er vår opplevelse av food truck-festivalen i Kristiansand.

 

Meksikansk mat kan være himmelsk dersom det er tilberedt ordentlig, og det kan være kvalmende dersom det motsatte er tilfellet. Personlig er jeg en fan av meksikansk mat, etter noen flotte opplevelser på meksikansk restaurant i California. Jeg har også fått servert fantastisk texmex-mat fra food truck der.

Los Tacos – meksikansk

Los Tacos er en restaurantkjede med fast food-restauranter i blant annet Oslo og Bergen. De har vært for dyre til at jeg har spist der tidligere, men nå som de hadde en matvogn på Øvre Torv i Kristiansand, måtte jeg nesten bare prøve.

Øverst på menyen er en Cheesy Burrito Crunch. En burrito er en tortilla-lefse, tradisjonelt fylt med kjøtt, grønnsaker og raspet ost. I enkelte er det også ris, og i noen er det også bønner. I følge tavla skulle denne burritoen inneholde taco-kjøtt, meksikansk ris, knuste nacho-chips, ost, salatblad, rømme og valgfri salsa. Jeg slo til fordi det er mat som er enkel å spise i farta.

Burritoen minnet meg om min første frokost-burrito, velsmakende og verken for tørr eller fuktig. Det var riktignok lite salsa oppi denne, og ikke fikk jeg velge mellom flere typer slik menyen antydet, men den inneholdt en velbalansert blanding av kjøtt, salat og ris. Denne var ypperlig å spise i farta fordi den ikke dryppet.

Dom: Anbefalt.

Tamim – mat fra Midt-Østen

Tamim serverer mat fra Midt-Østen, men hva gjør en hamburger da på menyen? Menyen skiltet også med shawarma med grantaeplesaus og pommes frites. Dette måtte prøves.

Shawarma er en tyrkisk kebab, vanligvis med kjøtt fra lam, kylling eller okse, som roterer over en grill. I følge menyen skulle denne også inneholder grillet kylling, tortilla-brød, hvitløssaus, salat og syltet agurk.

Shawarmaen var glodvarm da jeg fikk den. Den tjukke tortilla-lefsen hadde lagt på grillen. Den var nesten litt for varm, men fikk frem aromaen i større grad enn om den hadde vært kald. Brødet var også overraskende tjukt, uten at det gjorde noe. Hvitløkssausen var dominerende men den virket fersk og ikke for salt, hvilket ofte er tilfelle med norsk kebab. Det var ikke for mye av den heller, slik at det renner alle veier, noe som også er typisk på kebab-sjapper i Norge. Den dryppet litt, men det var ikke verre enn at det meste av sausen holdt seg i det stramme papiromslaget.

Det som gjorde denne kebaben spennende var innslaget av pommes frites og granateplesaus. Pommes friten gjorde retten mer mettende og tok opp mye av væsken uten at den ble vassen. Granateplesausen var ikke for fremtredende. Det var akkurat nok til å gi maten litt tiltrengt sødme, slik at det ble en velbalansert smak,  hvilket ga en positiv opplevelse.

Dom: En av de beste shawarmaene jeg har smakt. Anbefalt.

Gyro City – gresk

Den blå vognen hadde ikke det største utvalget. Det gikk egentlig bare i gyros i ulike varianter, enten i pita eller på tallerken.
Vi prøvde en gyro med kylling i pita. I følge menyen skulle denne inneholde skåret og krydret kylling, tomat, løk, tzatziki og pommes frites pakket inn i en varm pita.

Jeg kan ikke si at brødet var varmt, men kyllingen var akkurat passe varm og krydret, og pommes friten var passe varm, krydret og sprø. Den var faktisk så god i seg selv at det burde vært mulig å bestille pommes frites alene. Tzatzikien var akkurat passe lett og det hele var et velsmakende lite måltid. Igjen var pommes friten stjerna i retten, men pitabrødet holdt en perfekt konsistens fra topp til bunn, til tross for at tzatzikien samlet seg i bunnen. Likevel burde den vært spist med et tallerken over et bord for å unngå grising.
En positiv overraskelse var at de la til bacon og jalapenos. Baconet var ikke crunchy-sprøtt men det var likevel et godt innslag. Den enslige jalapenosen kunne man fjerne hvis man ville fordi den var hel, men jeg synes den ga maten et etterlengtet bitt. De får også stjerne i boka for å anvende rød løk i stedet for gul løk ettersom rød løk passer bedre i lune retter som dette.

Dom: Dette er kanskje den beste gyroen jeg har smakt. Anbefalt.

Kürtöskalács – ungarsk iskrem i kakebrød

Jeg har vært i Ungann før, og likevel var dette nytt for meg. I stedet for tynne is-kjeks brukes tykkere kake-lignende brød som har formen som en is-kjeks. Jeg bestilte en Big Lion, hvilket er et kanel- og sukkerbrød fylt med vaniljeis pyntet med en liten Big Lion-sjokolade på toppen samt sjokolade- og nøttestrøssel.

Pynten lovet bra, men isen er ikke som vi er vant med. Selv om det smakte godt, virket det som den manglet fløte. Den virket nesten mer vassen, som sorbet men var det perfekte tilbehøret til det tjukke brødet som var heftig krydret med kanel. Kaken magnet bunn, slik at isen etter hvert rant gjennom. Heldigvis ble den servert i en papp-kopp med skje til, slik at man fikk med seg restene. Brødet var litt for tjukt til at dette er noe man kan nyte i farta. Det hadde vært mer fornuftig å nyte dette på fat, slik at man ikke trengte å spise isen først, og så brødet.

Dom: Isen og brødet smaker fortreffelig i kombinasjon med hverandre. Anbefalt.

Generelt

Det ble litt feil å kalle dette en festival ettersom det kun handler om mat. Den høye dansemusikken ble litt malplassert, ettersom man helst vil høre rolig musikk når man skal spise, dersom det i det hele tatt må være musikk.

Både kommunen og de ulike selgerne kunne tømt søppelbøttene oftere da alle var rimelig fulle mot slutten av fredagskvelden. Solen genererte et godt oppmøte, men da bør man være forberedt på mer søppel.

Ellers kunne det vært flere bord å spise ved. Et enslig bord holder ikke. Dessuten hadde det ikke skadet med mer variasjon i maten. Det var nemlig flere som solgte burgere, og selv om burgere er populært, har det ikke noe eksotisk apell. Likevel får festivalen tommel opp for deilig mat.

Festivalen varer frem til klokka 18:00 i kveld.

Back To Top