fbpx
skip to Main Content

Riksteatret til Sørlandet med «Stormfulle høyder»

Fakta: Her vises Stormfulle høyder på Sørlandet:
  • Onsdag 1. februar – Risørhuset
  • Torsdag 2. februar – Kilden
  • Fredag 3. februar – Grimstad kulturhus
  • Søndag 5. februar – Lyngdal Kulturhus
  • Mandag 6. februar – Buen Kulturhus Mandal
  • Tirsdag 7. februar – Flekkefjord Kultursenter Spira

Av Emily Brontë. Dramatisert av Rebekka Nilsson og Florian Hellwig.
Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).
Premiere: Oslo / Nydalen 25. jan 2023.
Produsert av Riksteatret.

Riksteatrets forestilling «Stormfulle høyder» er en medrivende og vakker historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet. I februar gjester Riksteatret en rekke kulturscener på Sørlandet med denne forestillingen som har fått svært gode kritikker.

 

Den foreldreløse gutten Heathcliff blir tatt inn av familien på godset Wuthering Heights, og i løpet av kort tid blir han og familiens datter Catherine svært knyttet til hverandre. Den sterke følelsen av samhørighet vedvarer selv etter at Catherine gifter seg med den rike naboen Edgar Linton.

En av tidenes største

Emily Brontës romanklassiker «Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Catherine og Heathcliffs intense kjærlighet er tidløst fascinerende. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter.

«Stormfulle høyder» har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. TV-serien «Normal People» har klare referanser til Brontës verk, og mange har vel hørt «Wuthering Heights» av Kate Bush?

Med Riksteatret får du oppleve Emma Bones (fra NRKs «Heimebane») og Ravdeep Singh Bajwa (fra NRKs Norsk-ish) som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren, en fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter.

Back To Top