fbpx
skip to Main Content
LETTET: André Hjort ved La Famiglia Restaurant i Børsparken er strålende fornøyd med at corona-restriksjonene er hevet.

– Endelig gjenåpning

Daglig leder av La Famiglia Restaurant i Børsparken, André Hjort, er glad for at corona-restriksjonene er en saga blott, selv om han gikk med overskudd i fjor.

 

– Vi har vel brukt femti tusen kroner på antibac, munnbind og annet corona-relatert materiell.

Vindusrekken med spisebord er atter komplett og det er en tydelig glad restaurantør vi møter denne lørdags ettermiddag, knappe to timer før corona-restriksjonene og anbefalingene heves.
– Det skal bli deilig å slippe å gå med munnbind hele dagen på jobb.

2020-overskudd

Navnet La Famiglia kommer av at restauranten i Børsparken er en familiebedrift. Innehaver og hovedaksjonær, André Hjort, har flere grunner til å smile. Restauranten gikk nemlig med overskudd i corona-året 2020.
– Da jeg stengte ned søndag 15. mars i fjor, gikk jeg hjem med en veldig vond følelse av at det var «game over». Det var med gråten i halsen at jeg permitterte absolutt alle, for ingen visste hva som ville skje.

Det var ikke gitt at en italiensk restaurant, med råvarer og kokker fra Italia, skulle overleve corona-pandemien, uansett hvor populært spisestedet var. Han beskriver tiden som en følelsesmessig berg-og-dalbane.
– Vi har prøvd vårt ytterste å være lojale og ha de samme leverandørene siden starten i 2017, og i denne krisen var de alle på lag.

Hinsides all forventning

Det skulle gå tre måneder før de våget å åpne opp igjen.
– Vi fikk jo tidenes sommer, og det reddet hele året. Vi hadde en omsetning i juli som var hinsides all forventning. Heldigvis hadde jeg også ansatte som holdt ut ventingen, og ikke byttet beite, som mange i bransjen gjorde.

I følge Brønnøysundregistrene, hadde selskapet samme driftsinntekter i 2020 som i 2019, selv med tre måneder corona-stengt. Hjort er stolt over at geskjeften gikk en halv million i pluss.
– I år har vi hatt stengt i hele fire måneder, men ser ut til å bli enda bedre enn fjoråret på grunn av den lange sommeren vi har hatt med godvær. I juli i år økte vi omsetningen med hele 36 prosent i forhold til juli 2020.

Måtte ansette flere

Det gode besøket tilskriver han lojale stamgjester, stengte grenser og reiserestriksjoner til og fra land.
– Hele Norge skulle jo besøke Kristiansand. Jeg måtte ansette flere folk, ler han.

De gode resultatene tross pandemien ble behørlig feiret med et to-dagers opphold på spahotell for alle de tyve hel- og deltidsansatte
– Det er vel fortjent, mener han.

Nå skal publikum ta igjen det tapte, og La Famiglia har merket et bra trøkk allerede.
– Det gikk over 400 kg indrefilet under Spis Ute-uka, og mange dager ut året nærmer seg fullbooket.

 

Back To Top