fbpx
skip to Main Content
SATSER ELEKTRISK. (f.v.) Joachim Hartmann og Preben Kristiansen skal selge strøm til norske husholdninger. Her utenfor Circle K Lørenskog. Foto: Terje Borud / Circle K Norge

Skal begynne å selge strøm

Circle K, tidligere Statoil, ser fortjenestemuligheter i det dyre strømmarkedet i Norge.

 

– Jeg er ikke overrasket over at ni av ti strømkunder i Agder går etter laveste pris når de velger strømleverandør, men kunnskapen om priser er påfallende lav. Dessverre er det ikke alltid lett å vurdere de ulike tilbudene fra kraftselskapene, sier kommersielt ansvarlig for strømsatsingen til Circle K, Joachim Hartmann i en pressmelding.

I forbindelse med at Circle K nå selv skal tilby elektrisitet til private husstander, har selskapet gjennomført en landsomfattende undersøkelse for å avdekke folks holdninger til og kunnskap om strømmarkedet. I følge dem er pris viktig for 92 prosent av sørlendinger dersom de skal bytte strømavtale. Til sammenligning er redusert strømforbruk viktig for 41 prosent.

Inn i det private kraftmarkedet

Nå vil petroleumsgiganten inn i det private strømmarkedet. Etter å ha levert kraft og drivstoff til norske hjem og kjøretøy i 100 år, skal selskapet nå også levere strøm til husstander over det ganske land.
– I august lå elbilandelen av nybilsalget i agderfylkene på rundt 60 prosent. Det viser at markedet og bransjen vår er i endring. Vi selger energi på stasjonene våre, nå skal vi også selge energi i de tusen hjem, forteller Preben Kristiansen, leder for den nye satsingen Circle K Strøm i samme pressemelding.

I følge ham er det mange som mener det er altfor komplisert å få ordentlig god oversikt over markedet, og at det er vanskelig for vanlige forbrukere å sammenligne de ulike avtalene og leverandørene, som Forbrukerrådet også mente i fjor.
– Når folk ikke skjønner hva prisen blir før første regning dukker opp i nettbanken, så går det på tilliten løs. Det bør ikke bransjen være villig til å leve med. Det er viktig for oss å tilby et så oversiktlig produkt som mulig. Strøm skal være enkelt å forstå, og derfor operer vi ikke med noen form for påslag, kun en lav fast månedsavgift, legger han til.

Klarer ikke å bedømme pris

I Kantar-undersøkelsen svarer tre av fire strømkunder i Agder at de synes det er vanskelig å orientere seg i kraftmarkedet. Kun én av tre svarer at de vet omtrent hvor spotprisen ligger, altså markedsprisen på strøm fra kraftbørsen NordPool.
– Når vi ber disse om å oppgi hva spotprisen er, tar de fleste grundig feil, forteller Hartmann.

Han mener funnene samstemmer med hva Circle K konkluderer med, nemlig at mange strømkunder tror de har et gunstigere strøm-abonnement enn de faktisk har.
– For eksempel er en ikke ubetydelig andel nordmenn skråsikre på at de ikke betaler påslag på strømmen i dag. Når vi så ser på hvilke avtaler de har, ser vi jo at dette ikke stemmer, mener Hartmann.

 

Back To Top