fbpx
skip to Main Content
Nordsjø Anna har ikke tapt et travløp siden 18.juni 2022. Nå seiler Tjomsland-hoppa opp som den store forhåndsfavoritten til årets Norgesmesterskap for hopper på hjemmebane senere i sommer. F.v. eier Stig Flaata, assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen og Øystein Tjomsland. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Øystein Tjomsland har NM-favoritten

Øystein Tjomslands Nordsjø Anna har ikke tapt et travløp på over et år. Etter overlegen seier på Bjerke Travbane seiler topphoppa nå opp som den store NM-favoritten.

 

Den 18. juni 2022, det er datoen da konkurrentene sist klarte å rå på Øystein Tjomslands topphoppe Nordsjø Anna. Femårs-hoppa har siden den gang startet ti ganger og vært først over målstreken i samtlige løp. I sesongens tre første løp har den lettbeinte teknikeren vært utilnærmelig, og nylig skulle den siste finslipende generalprøven før Norgesmesterskapet for hopper på hjemmebane avlegges i hovedstaden.

Best i landet?

Med Øystein Tjomsland selv i sulkyen, skyllet Nordsjø Anna over konkurrentene i den siste svingen, og til tross for sitt 80 meter lange tillegg var hun 30-40 meter foran nærmeste motstander da hun passerte målstreken i 1.19-fart.

– Finnes det noen bedre hoppe i landet, undret Norges mest fremtredende løpsreferent Ola Slåtsveen da Nordsjø Anna stormet over målstreken.

Komplett

Spørsmålet er betimelig. Fjorårets Derby-vinner i Norge og Sverige ser nemlig ut til å ha slått ut i full blomst i sin første sesong blant seniorene. Den gulkledde som bivånet prestasjonen fra sulkysetet var da heller ikke sen om å bekrefte at ambisjonene på plass før storløpet på Sørlandets Travpark lørdag 22. juli.

– Dette var veldig bra og en god oppkjøring før NM. Der venter tøff konkurranse og Nordsjø Anna er bare fem år, men hun er en av dem som absolutt har mulighet til å vinne. Hun er egentlig helt komplett, hun har alt, var kjærlighetserklæringen fra Tjomsland til Nordsjø Anna som travet 1.26,3 over den velvoksne distansen 2720 meter.

Ubeseiret stortalent

Om han ikke blir Derby-favoritt i september beviste i hvert fall Tjomslands andre stallhest, Norheim Bork, at han for alvor seiler opp som en av de store outsiderne i årgangens gjeveste løp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Til tross for galopp på startsiden viste junioren Norheim Bork seg en klasse bedre enn sine konkurrenter på Bjerke og tok karrierens sjette seier på like mange forsøk. Her etter seier på Forus tidligere i år. Øystein Tjomsland og assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth flankeres av eierne Tor Henry Hansen og Svein Kaland. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

I sin sjette start i karrieren, gjorde den sørlandske storfavoritten det spennende ved å galoppere på startsiden, men den høyreiste hingsten tok etter hvert igjen feltet og da Tjomsland ga marsjordre inn i den siste svingen viste Norheim Bork frem en enorm fart. På noen få steg hadde han passert sterke motstandere og seilte siden i fra til seier på kruttsterke 1.26,6/2640 meter.

– Det er en voldsom kapasitet i Norheim Bork. I dag møtte han gode hester, så dette lover bra. Han fløy styggfort inn mot siste sving, og viste at han takler Derby-distansen. Det var en voldsom avslutning, understreket 52-åringen fra Søgne.

Nærme Bore Mikkel

På spørsmål om hvilke ambisjoner den fremgangsrike travtreneren har med Norheim Bork i årgangsløpene, var Tjomsland klar på at den urutinerte, men ubeseirede, hingsten nærmer seg stallens aller beste i 2019-årgangen.

– På kapasitet er han nærme Bore Mikkel (fjorårets Kriterie-toer, red.anm). Brenne Borken er noe for seg selv, fastslo Tjomsland med et forventningsfullt smil.

Back To Top