fbpx
skip to Main Content

Spellemannpris-vinnere opptrer på hjemmebane

Endelig skal gjengen i Daufødt, Annika fra Kristiansand, Eirik og Mads fra Mandal, og Eskild fra Gjøvik ut på turné med en spellemannpris under beltet for debuten, og med en serie hårreisende konserter på klubbscener over hele Sør-Norge i 2019 og 2020 å vise til.

 

Gitarist Eirik Albrethsen Reithaug og trommis Mads Antonsen er fra Mandal og har gått i samme barnehager, skoler og gud vet hva fram til videregående. Mads gikk på Mandal VGS mens Eirik gikk musikklinja på Vågsbygd og bodde i Kristiansand på vgs. Vokalist, Annika Linn Verdal Homme gikk på KKG i Kristiansand. Bandet gleder seg stort til å blåse i gang turnéen på hjemmebane i Kristiansand.

Et oppgjør

Daufødt har altså bakgrunn fra bibelbeltet, med alt det innebærer av internert sinne og vilje til endring, så på valkyrisk kommando fra vokalist og kunstner, Annika Verdal Homme blir konsertene deres en frigjøring av undertrykt energi. Etter et lite knippe single-utgivelser slapp bandet debutalbumet «1000 Island» på Fysisk Format i september 2020. Skiva er et oppgjør med hykleri og dobbeltmoral, religion og ikke minst et oppgjør med gubber på generell basis, i følge dem selv.

Lover musikalsk knytteneve

Høsten 2021 legger bandet ut på turné over Norge og Danmark for å spre budskapet og den intense energien. Bandet lover en musikalsk knyttneve du sent kommer til å glemme.
– Etter at vi ikke har fått spilt en eneste ståkonsert på halvannet år, gleder vi oss helt ekstremt til å få reist rundt og bråkt mest mulig. Vi har hele førsteskiva vår å spille. I tillegg kommer vi nok også til å dra fram noe ny musikk som vi har jobbet med i løpet av 2020/2021. Heldigvis for oss har vi klart å bruke de siste 18 månedene produktivt, både med tanke på skriving, men ikke minst med tanke på øving, så vi føler vi er i storform for å reise ut, forteller bandet.

På turnéen skal de innom storbyene Oslo, København, Bergen og Trondheim, men de er også opptatt av å spille på mindre steder, blant annet på grunn av deres egen oppvekst i mindre byer og små tettsteder.
– I og med at noen av oss ikke akkurat kommer fra storbyer selv, er vi også veldig fornøyd med at vi ikke bare skal spille de store byene, men at vi også har fått i stand noen stopp på mindre plasser som for eksempel på hjemmebane i Mandal, eller i Porsgrunn, Levanger og Vadsø. Vi vet godt hvor fett det er når rockeband på turné faktisk stopper også på disse litt mindre plassene, og konserter som dette har vært veldig viktig for oss for vår egen musikalske utvikling, røper de.

Daufødt sparker i gang turneen på Vaktbua i Kristiansand, torsdag 21. oktober. Dagen etter gjester de Sjøboden i Mandal.

Back To Top