fbpx
skip to Main Content

DNTs tips til Halloween på tur

Halloween utendørs er både skummelt og spennende. Få DNTs tips til grøss og gru på tur.

 

For mange er Halloween synonymt med å kle seg ut og gå fra dør til dør, men å ta feiringen ute, enten i skogen eller hagen, kan være minst like skummelt og morsomt som tradisjonell knask eller knep.
– Høsten er en fin tid for tusser og troll, mørkegjemsel og refleksløyper. Selv de aller minste kan ha en spennende opplevelse med en lommelykt i ene hånda og en trygg voksen i den andre, og det gjelder å være på vakt. Både hekser og andre skumle skapninger ryktes å ferdes ute akkurat nå, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Sovang.

Tør du gå inn i skogen denne kvelden? I mørket suser vinden i trærne. Kanskje ser du skumle skygger? Her er DNTs tips til en spennende og annerledes Halloween ute, enten du arrangerer selv eller blir med Barnas turlag på fellestur.

Refleksløype

Fest reflekser med passe avstand rundt i skogen, og gi barna en lommelykt hver. Løypa kan inneholde poster med spørsmål, gåter eller vitser som har med Halloween å gjøre. Om dere vil, kan dere henge spøkelser, edderkopper og spindelvev underveis. Ekstra skummelt blir det om dere plasserer noen utkledde barn eller voksne rundt i løypa.

Bålpanne

I enden av refleksløypa kan du ha en bålpanne med en gryte. Der kan du servere skummel mat som for eksempel hekseblod (varm saft), blodige fingre (pinnebrød med syltetøy), eller blodig popkorn (popkorn med konditorfarge).

Om du har en gapahuk i nærheten, pynt den til Halloween. Fortell spøkelseshistorier rundt bålet.

Mørkegjemsel

Både gøy og litt skummelt. Her er det mange varianter; dere kan lyse opp skogen med lykter eller fakler. Den som leter kan ha lommelykt, og de som har gjemt seg har refleks, eller det kan være helt mørkt.

Halloween-bingo i skogen

Gjem skumle gjenstander i skogen, merket med litt refleksteip. Den som finner alle gjenstandene først får en premie eller godteri.

Kle dere ut

Selv om dere er ute på tur, er det ekstra spennende om alle kler seg ut, og gjerne litt skummelt. Husk å ha varme klær under kostymene.

Skummel musikk

Ta med en bærbar høyttaler med passende musikk koblet til. Her kan man variere skrekkgraden med alt fra filmmusikk fra Harry Potter til Dovregubbens hall. Prøv også heksedans rundt bålet.

Lag lyslykter

Ta med syltetøyglass med et telys oppi, for stemning i gapahuken eller der dere er. Fest ståltråd rundt og lag håndtak. Pynt med fargerike blader eller utklipp av gresskar, spøkelser, edderkopper og lignende.

 

Back To Top