fbpx
skip to Main Content

925 000 til Sophienlund på Tromøya

Kulturminnefondet gir sitt tredje tilsagn til hovedhuset på Sophienlund, en bygning fra 1809. Huset er bygd i norsk barokk-stil. 

 

– Tiltakene bidrar til vern gjennom aktiv bruk. Kulturminnet har gleden av å tildele 325 000 kroner til Sophienlund, som er et svært verdifullt kulturminne, sier Tine Sundtoft, styreleder i Kulturminnefondet, etter at et enstemmig styre vedtok tilsagnet. 

Kulturminnefondet har støttet istandsetting av Sophienlund to ganger tidligere, med tilsagn på 400 000 kroner til istandsetting av taket i 2020, og tidligere i 2021 kom 200 000 kroner til restaurering av vinduer og dører. Det tredje tilsagnet er til istandsetting av kledning og tømmer.  

 

– Det er et prisverdig arbeid som gjøres for å sette i stand Sophienlund til det anlegget det var da det ble reist i 1809. Kulturminnefondet vurderer at arbeidet på kledning og tømmer må prioriteres for at Sophienlunds eksteriør skal være ferdigstilt, sier Sundtoft.  

Back To Top