fbpx
skip to Main Content

Shopping på Wish – Alt fra krybbe til død, som du ikke trenger

Her om dagen tok det litt lengre tid enn vanlig for meg å sovne. Jeg tenkte derfor at jeg kunne bedrive litt nettshopping før jeg sovnet. Jeg ønsket meg underholdning og shopping i ett. Valget falt derfor på Wish.

Hva er Wish?
Hvis ikke du har hørt om Wish, er det like greit, faktisk, men for kronikkens skyld og for at den skal gi mening, skal jeg forklare hva Wish er likevel. Wish er en nettbutikk og en app på mobilen hvor de selger en haug med billig dritt og noen få skatter innimellom. For å finne skattene må du lete lenge. Kanskje må du til og med ha en slags innside-info. På Wish kan du få kjøpt alt fra krybbe til død. Du kan kjøpe billigversjonen av dyre ting. Du kan kjøpe ting du ikke ante eksisterte.

Alt fra duestativ til leppestift som fjerner grått hår. Ja, du leste riktig. Duestativ.

Når du først har greid å bestille en rekke produkter, dobles prisen ved utsjekk, men fortvil ikke. Du er har nemlig fått 2% avslag på billigste vare i lykkehjulet og sparer hele 50 øre. I tillegg får du tilsendt en gratis gave i form av en suspekt øyenskygge i fargen snusboks.

Nå er det bare å vente ca. fire måneder, så har du fire av ni ting du har bestilt, i din postkasse.

De resterende fem pakkene er umulig å oppspore, og Halloween-kostymet du skulle hatt i oktober ligger fortsatt på et postkontor i et fremmed land. Kanskje du kan bruke den til neste år.

Rare navn og produkter
En rask tur innom Wish skuffer som vanlig ikke. På 15 minutter kan jeg spotte mengder av tights. Tights som i følge bildet skal gi deg en umenneskelig form på rumpa. Også størrelsene på klærene er umenneskelig små, men kanskje du kan klippe opp tightsen og bruke den som leggvarmer.

Her finner du også brystkrem som du kan overraske din mann med, og den lover deg å gå fra a-cup til g-cup for en tiendedel av hva en BH med push-up koster. Det er ikke bare brystene som skal vokse på Wish, men også hofter og rumpeballer. Hvis ikke den umenneskelige rumpe-tightsen er nok for deg kan du jo prøve “awesome plump hip and booty cream”. Det blir mer og mer tydelig at Wish er inspirert av en viss gruppe med søstre som har er etternavn som starter med K.
Det morsomste med Wish er navnet de har gitt produktene. For å få maks ut av søkeordene dine slenger de på alle ord som kan relateres i en eneste lang setning.

Skal du kjøpe en krem, vil den på Wish hete noe sånt som “super wrinkle anti-aging forever young firming smooth fine lines cream that your husband will love”. Forever young til bare 20 kr. For godt til å være sant? Ja, det tror jeg. Om du skulle være i tvil om rynkrekremens effekt kan du bare hvile øynene på reklamebildet. Før-bildet er av en gammel dame på 150 år. På etterbildet ser hun nesten nyfødt ut.

Det rareste produktet på Wish
Som du helt sikkert har forstått, er det en mengde merkelige produkter på Wish. Det aller merkeligste produktet jeg fant var et “at home dental kit”. Altså, en produktpakke med forskjellige tannlegeprodukter. Bare sånn i tilfelle du skulle ønske å borre en tann hjemme selv som et prosjekt i helgen. Dette produktet inneholdt både borr, tannkrone og ledlys for å kure det hele på plass. Alt dette til en svimlende sum av 164,- NOK. Totalen blir da ca 30 164,- NOK da du med 99.9% sikkerhet ender opp med å måtte rotfylle hele tanna hos en faglært tannlege her i Norge.

I tillegg til forvirrende produkter uten mål og mening finner du også en god del snuskete ting som ikke bør nevnes høyt. At det var gøy å se, ja, det skal jeg innrømme. I min tid på Wish, har jeg sett mye rart. Jeg prøver å ha et åpent sinn og jeg prøver å tenke at “fiskesandaler har man sikkert bruk for”. Samtidig må jeg innrømme at det er en del ting på Wish som får meg til å lure. For hva skal man egentlig med en tungeprotese? Og hva skal man med en hel sekk med mark? Og hvordan blir markene fraktet hjem til deg? Hvordan skal de passere gjennom tollen? Hvem er disse menneskene som kjøper alle disse greiene?

Mas
Etter du har mistet noen timer av livet ditt du aldri får tilbake på Wish, svømmer du nå i reklame. (Dette er på grunn av cookies, så gjør deg selv en tjeneste og surf på Wish i inkognito). Har du mot formodning klart å forlate Wish-appen med noe i handlekurven, skal jeg be en stille bønn for deg. Forbered deg herved på en rekke mase-mail som minner deg på at du fortsatt ikke har kjøpt “super Wrinkle anti aging forever young firming smooth fine lines cream that your husband will love” og nå er det bare én eneste en igjen.

Wish – Shopping made fun.
(Shopping gjort moro.) Det er dette som er slagordet. De har rett i at det er moro, den skal de ha, men jeg har tatt meg den frihet å laget et nytt og mer ærlig slagord. Wish – Moro helt til du får det hjem.

Uansett er det ingen tvil fra min side. Wish fungerer best som lett underholdning. De få gangene jeg har bestilt noe derfra, har jeg alltid ønsket at jeg ikke kjøpte det likevel.

Kanskje er det nettopp derfor det heter Wish. Fordi man bare skulle ønske (wish) at man fikk noe annet.

Back To Top