fbpx
skip to Main Content

Musikknytt

Vi har tatt en lytt på noen av de siste utgivelsene med tilknytning Sørlandet.

 

GRIBB
Inneliv
ROCK – SINGLE
Utgiver: Gribbenes Plateselskap
Lansert 1. august

I den utvidede definisjonen av Sørlandet inngår Kragerø. GRIBB er et band fra Kragerø, som synger på kragerødialekt. Musikken kan minne om Jokke og Valentinerne, og til dels til Raga Rockers, bare mer melodiøst.
Deres siste single, Inneliv, handler om de viktige spørsmålene som melder seg i kjølvannet av en pandemi, som; må vi holde oss inne?
Likevel er ikke dette noen deppesang. Musikken innbyder til å bevege på seg, og den er overraksende lystig og livsbejaende i melodien, teksten tatt i betraktning.
Dette er en sang vi kan feste til nå som restriksjonene er så godt som borte.
Musikken er fri for synther, samplinger og auto-tune, og er således en deilig avveksling til det listene kaller rockemusikk nå til dags. Likevel kunne det vært bedre lyd på Inneliv. Sangen fortjener en bedre produksjon. Garasje-lyd er kult nok, men kompet hadde gjort seg med litt mer trøkk, for denne sangen må spelles høyt.

Sordal
Juno & Jupiter
ROCK – ALBUM
Utgiver: Apollon Records
Lansert 8. oktober

Stein Roger Sordal (bildet) er kanskje Sørlandets mest produktive artister for tida, med musikk og bilder som produseres på løpende bånd.
Hans forrige album fra 2019, Center of the Storm, var en Americana/pop-hybrid, hvor Americana-stilen fremdeles var gjeldende, men nå later det til at Sordal har gått inn i en fullstendig A-Ha-modus, hvor 80-tallslydbildet har tatt fullstendig overhånd, med synth-bass, trommemaskin og minimalt med gitarer. Det er også tydelig at han har latt seg inspirere av The Knack, Dave Stewart,

Sordal gir stadig mer av seg selv både i tekster og prestasjon. På forrige albumet ga han alt i tekstene og i bredden på musikken. På dette albumet imponerer han mer i sangteknikk og spennvidde vokalmessig.
Låtmaterialet er kanskje mer tilgjengelig nå enn på tidligere album, men det går på bekostning av originaliteten. Dette er lett-tygget synth-pop med enda flere klisjeer enn tidligere.
Er det fengende? Javisst. De to første låtene på albumet ville vært hit-låter om de ble sluppet på midten av åttitallet.

Gino Bless og Twisted Artistics
Opp & ned
HIP HOP – SINGLE
Utgiver: G´Bless Records
Lansert: 29. oktober

Eksilbergenseren fra Arendal, Gino Bless, og Kristiansands egne Will Smith, Sowdiak, er ute med en ny banger fra Norges syden. Her må du finne frem solfaktor, for denne låta er heit. Trenger du å teleportere til Karibien i det kjipe høstværet, er det «Opp & ned» som kan gjøre det til virkelighet.
Du formelig kjenner solen i nakken og sanden mellom tean.
Denne låta fortjener å komme på alle club-DJ´ers spillelister fra Oslo i øst til Bergen i vest, via hele palmekysten, for Gino & co har tatt hit-faktoren til nye høyder.

Bad Brooks
Daddy´s 45´s
COUNTRY – SINGLE
Utgiver: Jungleroom Records
Lansert: 16. juni

Bad Brooks er et country-band fra Bergen som har fått seg agent i Kristiansand. Daddy´s 45´s er deres tredje single. Her er det twang i gitaren som løfter låta, og steele-gitar på refrenget, traktert av Anders Turøy Christiansen, som kunne vært lagt lengre frem i lydbildet for å fremheve country-stilen. Det kunne også gjort seg med fele, all den tid de har med seg Tori Allen i bandet, eller banjo for å understreke at de er et country-band. Nå blir det mer Americana á la Tom Petty. Bandet er tight og medlemmene utfyller hverandre fint, i god takt til Hans Torsvik som holder tempoet med stødig hånd uten for mye fiksfakserier. Låta er fengende og kunne fint vært en hit-låt på nittitallet, men diksjonen til vokalist Joakim Eide kunne tidvis vært tydeligere, selv om han har en god stemme som er lett å kjenne igjen.

Back To Top