fbpx
skip to Main Content
Nye Havlimyra skole.

Havlimyra skole med i pionérprosjekt

Det nesten 1500 kvadratmeter store tilbygget til Havlimyra skole er nemlig bygget i massivtre. Tilbygget sto klar til skolestart i høst. Dette er det første kommunale bygget som er bygget på denne måten. Neste bygg ut, er Wilds Minne skole.

 

Massivtre er ikke en type tre som vokser i skogen, men noe som lages på fabrikk, ved at flere lag med planker fra trær festes sammen med lim, spiker eller treplugger.

Sparer CO2

Vanligvis brukes det mye stål og betong i nye bygg. Ulempen ved det, er at produksjonen av betong fører til mye utslipp av CO2. Treverk slipper ikke ut CO2. Tvert imot er det slik at treverk binder til seg CO2. Miljøgevinsten ved å bygge i massivtre, blir dermed stor. Nybygget er i to etasjer. Det gir plass til 180 elever og arbeidsplasser til lærerne.

Miljøstrategi

Politikerne i Kristiansand er opptatt av at kommunale bygg i langt større grad skal bygges av massivtre. Dette er en del av kommunens miljøstrategi. Erfaringene fra Havlimyra skole blir viktig å ta med seg når kommunen framover skal bygge flere bygg i massivtre. Det er brukt trevirke både ute og inne i det nye tilbygget på Havlimyra skole. Dette skriver Kristiansand kommune på deres nettsider. Der kan du også se flere bilder fra byggeprosessen, både innendørs og utendørs.

Back To Top