fbpx
skip to Main Content

Tusen nye jobber i Posten

Post og pakker skal frem til jul. Nå henter Posten inn rundt 1000 ekstra medarbeidere over hele landet for å håndtere forventet pakkevekst til Black Friday og jul.

 

– Vi merker allerede nå at volumene tar seg opp. Folks handlevaner er endret og stadig flere handler mer på nettet. I fjor leverte vi ut rekordmange pakker. Vi håndterte 50 prosent flere pakker i førjulstiden enn året før og det ble levert ut over to millioner pakker i uken. Vi er veldig spent foran årets høysesong, men planlegger for vekst, sier Hans-Øyvind Ryen som er konserndirektør i Posten i Norge.

Flere tiltak iverksettes

Pakker fra netthandelen har økt med 36 prosent siste 12 måneder. For Posten er Black Week og førjulstida den tiden på året hvor det leveres ut mest pakker. Foruten at det nå hentes inn flere terminalarbeidere og sjåfører vil følgende forsterkninger bidra til at Posten har stor kapasitet og høy leveringskvalitet gjennom årets høysesong:

  • Rundt 600 flere utleveringssteder enn i fjor. Totalt har Posten rundt 2300 utleveringssteder for pakker i Norge.
  • Det er satt ut pakkebokser på flere hundre steder over hele landet hvor kundene kan hente pakker fra netthandelen hele døgnet.
  • Posten og Brings logistikksenter på Alnabru har økt kapasiteten ytterligere og kan nå håndtere i overkant av 300 000 pakker i døgnet.
  • Kundeservice øker med 40 personer for å utvide åpningstidene på telefon til kl. 19. Gjelder ukedager fra 22. november og frem til julaften. Automatisk kundeservice med talerobot er tilgjengelig hele døgnet og kan hjelpe med f.eks. sporing.
  • I Førde har Posten og Bring åpnet en ny terminal som kan sorteres 2200 pakker i timen.
  • Flere varebiler til hjemlevering. Bare i Stor-Oslo settes det inn 30 nye varebiler for hjemlevering på kveldstid.
  • På Østlandsterminalen innføres nattskift for å håndtere store mengder julepost og pakker som skal ut til postkassen.
Back To Top