fbpx
skip to Main Content

Skandale-lege på rømmen

Den utenlandske legen ved Sørlandet Sykehus som fikk en storm av klager mot seg etter en rekke feiloperasjoner i fjor, er nå under etterforskning, har forlatt landet og nekter å la seg avhøre.

 

Legen som ble fratatt sin stilling ved Sørlandet Sykehus i fjor på grunn av grove tjenestefeil, står foran fengselsstraff dersom han blir tiltalt. Legen er nemlig under etterforskning av Kripos.
– Han er siktet for å ha gitt uforsvarlig helsehjelp, sier politiadvokat Hans Olav Røyr til NRK.

Feilopererte mange pasienter

Sørlandsavisen omtalte saken i februar. I april ble sykehuset anmeldt av politiet for uforsvarlig behandling etter en storm av klager fra pasienter som hevdet å ha bli ufør som følge av feiloperasjoner. Sykehuset kan bli straffet med bot. Under etterforskningen ble den aktuelle legen også siktet. Etterforskningen er i en avsluttende fase og det skal være opp mot syv etterforskere, hvorav fire fra Kripos, som har jobbet med saken.

Mulig svindler

En del av etterforskningen skal  etter hva Sørlandsavisen kjenner til, gå ut på å finne ut mannen faktisk var kirurg eller lege i det hele tatt. Den siktede kommer fra Kasakhstan og oppholder seg nå i Tyskland. Han har ikke innrømmet forholdene. 450 pasienter har bedt om ny vurdering av sine pasientbehandlingssaker. Legen skal nemlig ha opptrådt som overlege i ortopedi uten å ha papirer på dette.

Back To Top