fbpx
skip to Main Content

Gjenbruksbutikken som har det meste

Shalams nye gjenbruksbutikk i Skippergaten har det meste; et rikt og variert utvalg av nytt og brukt, i tillegg til at butikken fungerer som en god sosial møteplass og en fin arena for arbeidstrening for deltakere som deltar i et av tiltakene som Shalam tilbyr.

 

– Velkommen inn, smiler avdelingsleder i Shalam, Guri Jacobsen.

Det er gått noen dager siden Shalam åpnet sin nye gjenbruksbutikk som ligger i Skippergaten mot Festningsgaten. Få minutter etter åpningen strømmer kundene på.
– Se, jeg har funnet dette tøffe skjørtet. Noe slikt har jeg vært på jakt etter lenge, stråler en kvinne som ikke ønsker navn og bilde i avisen.

– Det er alltid moro å ta turen inn om bruktbutikkene til Shalam. Her kan jeg finne plagg som ikke alle andre har. Det er jo noe vi jentene setter pris på, røper hun.

GODT GAMMELT: Glass av den gode flotte sorten.

Har tre gjenbruksbutikker

Den nye gjenbruksbutikken er Shalams tredje i sitt slag. Fra før driver Shalam gjenbruksbutikk i det butikklokalet i Slettheia hvor Joker i sin tid holdt til. Den eldste butikken, som ligger på hjørnet av Dronningensgaten og Elvegaten, ble åpnet for hele 41 år siden.
– Bygningen i Dronningens skal på sikt rives, og vi har derfor vært på jakt etter andre lokaler. Vi er godt fornøyde med plasseringen i Skippergaten, og er blitt en del av en spennende handlegate som er kjent for sin store bredde, sier Jacobsen.

Butikken er en gjenbruksbutikk i bokstavelig forstand. Nesten hele innredningen er gjenbruk.
– Mye kommer fra Lund bedehus. Det gamle rekkverket er blitt til klesstativer og de gamle benkene har også fått nytt liv hos oss, sier Jacobsen.

MØTEPLASS: – Bruktbutikken fungerer også som en sosial møteplass, sier Guri Jacobsen.

Variert utvalg

Utvalget er variert og en herlig blanding av både nytt og gammelt. Tilgangen på klær, utstyr, pyntegjenstander, smykker og mye annet er god.
– Shalam blir ofte kontaktet av familier som trenger hjelp til å rydde ut i forbindelse med at familien skal flytte, eller når dødsbo skal gjøres opp. Det er også flere som leverer tøy og utstyr når kjellere og loft er blitt ryddet, sier Jacobsen.

Alt som kommer inn, blir gått igjennom for å sikre at det er god kvalitet på det som havner i butikken.

YMSE: Glass av mange ulike typer og størrelser.

Til både hverdag og fest

Mange har et stort et hjerte for det arbeidet som Shalam driver og som ønsker å bidra på sin måte til arbeidet. I nabolaget er det flere nisjebutikker hvor innehaverne rett som det er kommer innom med klær og annet som doneres til Shalam.
– Det gjør at vi har en god miks av gammelt og nytt, alt til overkommelige priser. Vi er ikke bare en retrobutikk, men også en samtidsbutikk, for å si det slik. Vi har hatt flere innom som har funnet det som skal til for å kunne kle seg opp fra topp til tå, både til hverdag og fest, sier Nora Krüger som arbeider som lærling i butikken.

LÆRLINGEN: Nora Krüger er lærling.

– Jeg tar salg og service, og dette er jo en ypperlig plass å være under læretiden.

I butikken vil det være flere kjente ansikter for dem som tidligere har vært innom Shalams butikk i Dronningens.
– Vi er i alt fire frivillige og to lørdagshjelper i tillegg til Nora og meg selv, informerer Jacobsen.

NOSTALGI: En gammel skrivemaskin passer godt i utstillingen.
Back To Top