fbpx
skip to Main Content

Leder

Fra Legoland til treskoland

I april neste år starter en ny bilferge å gå fra Kristiansand til Nederland. Det er mange herrens år siden sist man kunne reise med båt fra Sørlandet til Nederland, og mange har etterspurt en slik ferge, ettersom det kun er KLM som flyr direkte fra Kristiansand, og det tar gjerne oppimot 30 timer å kjøre dit, pauser og omkjøringer medregnet.  

 

Det er Holland Norway Lines som bemanner fergen Romantika, som vil gå tre ganger pr uke til Eemshaven i Groningen. Overfarten vil ta 18 timer og det vil naturligvis være lugarer, restauranter, barer, butikker og underholdning ombord. Prisene, slik de ser ut i dag, ser ut til å være litt billigere enn fly, og Nederland har gode veier for dem som ønsker å ta med bilen.  

Det er på tide Danmark får litt konkurranse som bilferie-destinasjon for sørlendinger, skjønt en dagstur til Nederland knapt er mulig med fly og fullstendig umulig med båt. Det er på tide danskene får anstrenge seg litt for å innynde seg hos norske turister. Jada, Legoland har vokst seg større, men pølsene er fremdeles røde. Nederland er et større land med mer å tilby, og appellerer dermed til flere. 

Nederland har mer å by på enn tulipaner, ost og tresko. Det er mer å finne på enn å besøke museer, Red Light District, coffeeshops og gamle vindmøller. Det kan alle som har vært der, skrive under på. Nederland har et rikt uteliv, en mangfoldig kunst, enorme parker, utallige festivaler, interessante turområder, aparte overnattingsplasser, kinosaler med servering, den største fornøyelsesparken i Europa, samt mat og drikke de ikke har, verken i Danmark eller Norge. 

Vi ses i Nederland til sommeren. 

Innlegget stod på trykk den 11. november.

Back To Top