fbpx
skip to Main Content

Snørekord og strømbrudd i Aust-Agder

Snøfall gir høy risiko for strømbrudd. Trær og grener brekker under belastningen og river ned kraftlinjer. I Aust-Agder er det meldt inn seks strømbrudd det siste døgnet og Sørlandet har fått ny snørekord.

 

Store snømengder skaper utfordringer for strømnettet på Sørlandet. Agder Energi Nett fortsetter derfor beredskapen for å håndtere feil dersom det oppstår strømbrudd. Det siste døgnet er det meldt inn to feil på strømnettet i Gjerstad, tre i Froland, og en i Risør.

Snørekord for desember

Det er kommet svært mye snø på Sørlandet de siste dagene, og flere steder er det satt snørekorder. Hittil i desember har det snødd 102 centimeter på målestasjonen på Nelaug i Agder. Det er ny rekord for desember på Sørlandet.
− Tung snø som legger seg på trær og linjenettet kan skape problemer for strømforsyningen. Agder Energi Nett fortsetter derfor beredskapen. Vi har hatt noen feil øst i Agder som følge av snøværet. Det har dessverre tatt litt tid å få rettet disse, da det er vanskelig for montørene å ta seg frem i den dype snøen i terrenget, forteller Jan Erik Eldor, administrerende direktør i Agder Energi Nett.

Agder Energi Nett advarer også publikum mot å være i nærheten av strømlinjer som ligger langs bakken. Disse kan være strømførende og berøring kan være livsfarlig.

Det ser ikke ut til å komme mer snø på Sørlandet den kommende uka.

Back To Top