fbpx
skip to Main Content
Jentene på Princess Søgne er gått sammen om å samle inn penger til mat, klær og alt det som måtte høre julen til, til barnefamilier i Søgne som sliter økonomisk i forbindelse med julen.

Hjelper barnefamilier i Søgne som sliter økonomisk i julen

– Mange bekker små samler opp en større sum som gjør at vi lettere kan hjelpe mange. Det sier Anne-Marie Aronsen som sammen med alle kollegene ved Princess Søgne hvor hun arbeider, er gått sammen om å samle inn penger til mat, klær og alt det som måtte høre julen til, til barnefamilier i Søgne som sliter økonomisk i forbindelse med julen.

Av Ivar Eidsaa

– Alt vi samler inn går direkte til innkjøp av de ønsker og behov familiene meddeler oss.

Mange foreldre har ikke penger til å kjøpe verken festmat, julesokk og julegave til barna sine. Mange barn gruer seg til jul. Det er trist å høre om. Vi kan ikke sitte stille å se på noe slikt. Derfor ville vi gjøre noe for å hjelpe, sier Anne-Marie Aronsen.

Sammen med resten av de andre jentene fra Princess Søgne på Tangvall, ønsker Marie, Celine, Julie, Kirlin Aurora, Christine og Ann-Cathrin å bidra til å hjelpe barnefamilier i Søgne som sliter økonomisk jula – med fokus på barna.

 

Reaksjonene kom kjapt
Hun hadde et oppriktig ønske om å hjelpe, og foreslo for kollegene om å gjøre en innsats sammen, det ville de alle.

På Facebook har jentene opprettet et eget arrangement: Barnas juleglede – innsamling Søgne. I tillegg er det også blitt opprettet en annonse på Finn.no.

Allerede kort tid etter at dette var oppe og gikk, kom de første reaksjonene og tilbakemeldingene. Siden har det strømmet på.

– Mange ønsker å hjelpe. I møte med de utfordringene vi nå ser, er det så mange som vil bidra. Ved å gå sammen, kan vi hjelpe flere. Noen vil bidra med mat, andre med klær, og atter andre har sagt de vil bake, stille med kaffe og vaffelrøre når vi skal ha stand utenfor butikken, fremholder Anne-Marie Aronsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Ved å gå sammen, kan vi hjelpe flere, sier Anne-Marie Aronsen. Foto: Privat.

– Vi kan alle bidra
– Fattigdom er noe som på et tidspunkt kan ramme oss alle i livet. Mange har ikke de ekstra kronene i julen – som mange av oss tar som en selvfølge. Vi kan ikke trylle, men vi kan alle bidra til å lette en eller flere bekymringer for de som sliter, sier hun.
– Vi ønsker å hjelpe disse barnefamiliene med innkjøp av det som tynger mest, og håper det er flere som er interessert i å være med å strekke ut en hånd, legger hun til.

Noen ønsker å bidra med rene produkter, gaver og ustyr. Andre har meldt at de vil bidra med klær og mat. Flere av butikkene på Tangvall har sagt at de også vil være å ta ansvar og har donert tøy, mat og mye annet.

 

Egen stand lørdag 2. desember
Lørdag 2. desember fra kl. 11.00 vil jentene på Princess Søgne ha en stand utenfor butikken.

– Som vårt bidrag vil vi steke vafler og ha et lite utsalg av hjemmebakst, drikke og julesnacks ved Princess-butikken på Tangvall Arena lørdag kl. 11.00. Vi satser også å få til en loddtrekning, og målet er å ha en stand utenfor butikken hver eneste lørdag frem til jul.

Hun gjentar at dette er et lavterskeltilbud som er ment til støtte for barnefamilier lokalt i Søgne.

– Det stilles ingen krav, og vi dømmer ingen. De som trenger hjelp, kan sende oss en henvendelse og fortelle hva de trenger. De som ønsker det kan være anonyme, men vi trenger en adresse å levere til, sier Aronsen, før hun legger til:

– Alle barn fortjener en gledelig jul.

 

Oppfordring
Som også oppfordrer alle til å invitere venner og bekjente til å ta kontakt for støtte eller bidrag

Hun fortelle hjelpebehovet til hver enkelte kan være så mangt, alt fra ribbe, julesokk med godteri, snacks, julegaver eller kinobilletter.

– Det gjør stort inntrykk når en ung mor tar kontakt og spør om det er mulig å få 50 kroner slik at hun kan kjøpe en julekalender til datteren på tre år, sier hun stille.

– Dette ble vippset umiddelbart av egen lomme. Tenk at så lite skulle til for å få en gledelig jul i vente for denne lille jenta.

 

Egen spleis
– Vi deler ikke ut penger til de som trenger en håndsrekning, men vil gjøre vårt beste for å innfri barnefamilienes ønsker i form av innkjøp vi tar oss av. Hjelpen tildeles familiene fredag 22. desember der vi blir enige om levering.

Om noen vil bidra med premier i forbindelse loddtrekning, lage vaffelrøre og bakst – er jentene på Princess-butikken på Tangvall evig takknemlige.

– Vi har også opprettet en spleis som vi håper flere vil støtte, sier Anne-Marie Aronsen.

Ønsker du å bidra, kan du gå til spleis.no/353203 å gi ditt bidrag.

Man kan ta kontakt med Anne-Marie Aronsen, enten på Messenger, eller på mail am.aronsen@hotmail.com

Tilbake til forsiden…

Jentene på Princess Søgne er gått sammen om å samle inn penger til mat, klær og alt det som måtte høre julen til, til barnefamilier i Søgne som sliter økonomisk i forbindelse med julen.
Back To Top