fbpx
skip to Main Content

Lillesand sikret seg topp-premien i Returkartonglotteriet

124 vinnere har i 2021 fått til sammen 1,6 millioner kroner gjennom Returkartonglotteriet. I Agder ble det ni vinnere og Lillesand sikret seg en av toppremiene på 100 000 kroner.

 

Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut 120 pengepremier på 10 000 og fire premier på 100 000 kroner i Returkartonglotteriet. Alt du må gjøre for å ha vinnersjanse er å kildesortere drikkekartongen din med navn og telefonnummer.

Miljøet er vinneren

I 2021 ble det totalt ni vinnere fra Agder, og en mann fra Lillesand sikret seg en av hovedpremiene. Vinnerne som fikk utbetalt 10 000 kroner kommer fra Birkenes, Farsund, Kristiansand, Lillesand, Lindesnes, Lyngdal, Risør, Vegårshei og Vennesla.
– Å dele ut en belønning til noen som er flinke til å kildesortere er utrolig hyggelig. I år håper vi også på deltakerrekord med nye lotteriregler, sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.

I 2022 blir det nemlig mulig å vinne toppremien på 100.000 kroner med enkeltkartonger i tillegg til kubber. Tidligere har det kun vært kubber med seks kartonger stappet i en sjuende, som var med i trekningen av de fire hovedpremiene.

Kvinnene dominerer lotteriet

I lotteriåret 2021 er det tydelig at det er flest kvinner som skriver navn og nummer på kartongen. Av 124 vinnere er 74 kvinner og 40 menn. I tillegg til to barnehager, en skole, to organisasjoner, to familier og et barn.
– Den typiske lotterideltakeren er nok godt voksne kvinner som forteller de har skylt og brettet siden lotteriet startet i 1997. De er selvfølgelig verdige vinnere, men vi vil gjerne at flere barnehager, skoler, idrettslag og andre organisasjoner deltar. Det trenger ikke bare være enkeltpersoner man skriver navn og nummer til, sier Gunnar Moen.

 

Back To Top