fbpx
skip to Main Content

I politiets søkelys: – Komfortabelt å rappe om festing

Sarah Katarina Aasen, bedre kjent som Miss Karim, har ikke noe imot å utfordre, sjokkere og provosere, og holder fast ved at hun kun deler av egne erfaringer.

 

– Det er fullt forståelig at musikken og videoene mine ikke passer alle, men jeg tror likevel Norge trenger å bli utfordret litt på den konservative fronten og janteloven som står veldig sterkt i dag.

Forherliger ulovligheter

Sarah Katarina Aasen, bedre kjent som Miss Karim, er en rapper som har bodd størstedelen av barndommen på Sørlandet, selv om hun nå bor i Ålesund.
I musikkvideoen til hennes single Gir en F, rapper hun om raske penger, å nyte og omsette ulovlige rusmidler, og forherligelse av alkohol, og hun understreker at det ikke er ment som skjult kritikk.
– Innholdet i videoen er ikke ment som kritikk eller en parodi av andre rappere. Jeg stiller meg heller ikke uforstående til at jeg rapper om de samme tingene guttene gjør, det er jeg fullt klar over og noe jeg ikke har planer om å endre på.

Bodde på barnehjem

Sarah Katarina har vært i politiets søkelys. På Instagram innrømmet hun at mobiltelefonen hennes var konfiskert av politiet, noe som tyder på at det hun rapper om er hennes egen virkelighet. Hun forteller til avisen at dette har røtter i en broket barndom.
– Mitt liv har vært en berg og dal bane, og jeg flyttet på barnevernsinstitusjon da jeg var 14 år. Da jeg ble 18, flyttet jeg fra institusjonen og ble etterlatt for meg selv. Jeg sliter også med psykisk helse men ble faktisk ikke involvert i noe kriminelt miljø før jeg ble 18. Der merket jeg hvor mannsdominert alt er, og hvor mye mer jeg må vise folk mye mer enn hva gutter gjør, som får respekt bare for å ha litt muskler.
Artisten innrømmer å ha brutt loven for å tjene penger, men mellom all bråket med politi og trøblete familie, prøver hun å fokusere på musikken.
– Jeg har fullført straffen jeg fikk for dommen i fjor, og pr i dag prøver jeg å holde det litt «low key».

Rapper om sin egen virkelighet

Hun forteller videre at hun ikke hatt særlig mye tid til gutter, eller å oppleve det andre jenter rapper om.
– Jeg er litt kald, og sliter med å knytte meg til andre. Jeg har for det meste vært i mannsdominerte miljøer, og det ser jeg at rap-miljøet også er, men akkurat som jeg sier i låta, gir jeg en f. Det er dette livet jeg har levd, og jeg kan ikke lyve heller. Det er tross alt lettest å rappe om ting du har opplevd, føler jeg.

Komfortabelt å rappe om festing

På spørsmål om hvorfor hun kun rapper om festing, svarer hun at det føles trygt og komfortabelt fordi det er lettere å forholde seg til enn vanskelige ting.
– Jeg ønsker å slippe noen låter som er mer dype på livserfaringene mine, men for øyeblikket er jeg mest komfortabel med å lage låter med oppløftende beats som man får feststemning av. Jeg vil ikke at det skal blir for trist i tekstene.

Ny sang og musikkvideo

Miss Karim ga i kveld ut musikkvideoen til sin siste single som du kan se og høre på YouTube.
Back To Top