fbpx
skip to Main Content

Leder

Knebler ytringsfriheten

Neil Young fjernet nylig alle sine sanger fra strømmetjenesten, Spotify. Beskjeden kom plutselig, og motivasjonen for dette lå i at Spotify angivelig tillater, aksepterer og promoterer spredning av desinformasjon til sine millioner av brukere.

 

Han brukte podkast-stjernen Joe Rogan som et eksempel på en influenser som velvillig sprer løgner og halvsannheter om Corona-pandemien. Joni Mitchell støtter Neil Young i hans avgjørelse og har selv trukket sin musikk fra den svenske og verdensledende strømmeplattformen.

Anklagen grå i bunn og grunn ut på at Joe Rogan er mot corona-vaksinering. Selv om han kanskje ikke har vært tydelig på dette fra starten av, har han avkreftet mytene i media. Han følger kanskje ikke myndighetenes råd bestandig, men hver gjør vel det?

Joe Rogan er opprinnelig en tidligere MMA-utøver og sportskommentator som har hatt sine 15 minutter innen underholdningsverdenen, og da spesielt stand-up-komedie. Det er ingen som går til ham for å få medisinske råd. Som en tilhenger og lytter av hans podkast, har jeg ennå til gode å høre ham hevde at han sitter med fasiten på noen covid-relaterte tema.

Joe Rogan har ofte kontroversielle gjester, noe som gjør showet hans så populært. Han stiller som regel gjestene til veggs med velfunderte spørsmål dersom de kommer med påstander som utfordrer det rådende verdenssynet, og han er ikke redd for å ta standpunkt, uansett hvor berømte hans gjester er. Ofte spiller han djevelens advokat for å illustrere det latterlige ved motpartens argumenter, men det er slikt gode intervjuere skal gjøre.
Selv om jeg er en Joe Rogan-tilhenger og lytter, betyr ikke at jeg er enige i alle hans meninger.

Det Neil Young gjør er å forsøke å kneble og sensurere en av de mest suksessrike podkastene i verden, i stedet for å gå Rogan i møte og invitere seg selv som en gjest på programmet og ta opp debatten der, foran podkastens lyttere.

Hva med alle artistene, gjerne dem som synger sanger med budskap han ikke er enige i. Skal han trekke musikken fra alle plattformer de er på?

Denne lederen stod på trykk den 3. februar 2022.

Back To Top