fbpx
skip to Main Content
Foto: Erling Slyngstad-Hægeland.

Rondt forbi

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn.

 

Dialogmøte for nordre Lund

Etter at det er gjort lettelser i smitteverntiltakene mot korona, er formannskapet igjen klare for fysiske dialogmøter med innbyggerne i Kristiansand.
– Det skal bli fint å møte innbyggerne ansikt til ansikt igjen. Selv om digitale møter har fungert, er det nære og direkte møtet med folk absolutt å foretrekke. Det kan jeg si på vegne av et samlet formannskap, sier ordfører Jan Oddvar Skisland, som håper å møte mange på Fagerholt skole onsdag 2. mars kl. 17.00 til 19.30. Denne gang skal dialogen foregå med innbyggere fra nordre deler av Lund, som omfatter Kongsgård/Vige, Bjørndalen, Gimlekollen og Fagerholt.

Korona skaper kø på legevakta

Det er til tider for lang ventetid både på selve legevakta og på telefonen. Legevakta opplever en økende pågang av pasientkontakter. Det gjelder både telefonhenvendelser og konsultasjoner. Mange har behov for råd, veiledning eller legetilsyn. Når pasienter kommer til legevakta for tilstander som ikke er alvorlige, bidrar det til økt ventetid for dem som har akutt oppstått sykdom eller skade. Innbyggerne kan bidra til å redusere ventetiden ved å bruke legevakta riktig. Ved tvil kan en kan gjøre er å ringe før en kommer, skriver kommunen på sine nettsider.
– Legevakta skal kontaktes når det er snakk om akutt oppstått sykdom, symptomer eller skade som fastlegen ikke kan ta seg av. Andre henvendelser skal håndteres av fastleger på dagtid, sier avdelingsleder, Jofrid Jåtun Hansson.

Funnet død i skogen

Den 63 år gamle mannen fra Grim som ble meldt savnet av familien fredag 18. februar ble funnet av en hundepatrulje seks dager etter, død i Vågsbygdskauen etter å ha sovet i en hule i Kjos. Siste observasjon av mannen mens han var i live, var på Meny Grim, den dagen han ble meldt savnet. Til familien hadde han fortalt at han var på Dalane. Mannen skal ikke ha vært seg selv da familien snakket med ham sist, hvilket var grunnen til at han ble meldt savnet. Det er ikke mistanke om at det ligger kriminelle årsaker til grunn for dødsfallet. Den omkomne har vært en kjent figur i Kristiansands bybilde, og vant til å være mye utendørs.

Gamle E18 Arendal – Grimstad gjenbrukes

Det må kuttes i utgifter på ny E18, og strekningen Grimstad-Arendal vil derfor bli lagt på eksisterende vei, i følge Håkon Lohne, prosjektleder i Nye Veier. Forprosjektet varer fram til sommeren 2022. Det er lagt opp til dialog og medvirkning med statsforvalter, fylkeskommuner, øvrige myndigheter og de berørte kommunene. Veien vil bli bompengefinansiert.

Ansetter robot til å digitalisere 6000 kunstverk

På oppdrag fra Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo har fire teknologibedrifter utviklet en banebrytende metode for digitalisering av kunst i høyeste kvalitet. Nå har museet gått til anskaffelse av en robot som skal bidra til å digitalisere samlingene, ivareta rettigheter og skape nye arbeidsplasser.
– Dette gir oss en helt ny mulighet til å nå frem til et bredere publikum, også de som ikke nødvendigvis er dypt interessert i kunst, sier administrerende direktør for Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo, Reidar Fuglestad, etter at museet denne måneden kjøpte et robotsystem fra Pioneer Robotics for å digitalisere museets kunstsamlinger.

Sorry. No data so far.

Back To Top